Als er iemand in de tennissport een kort lontje heeft, dan is het Nick Kyrgios. Wanneer hem onrecht wordt aangedaan heeft hij zijn emoties niet meer onder controle. Toen hij het nieuws ontving dat zijn auto was gestolen, zette hij dan ook alles op alles om de desbetreffende dief in de kraag te vatten.

Moeder van Nick Kyrgios overvallen en beroofd van Model X

Nietsvermoedend reed de moeder van proftennisser Nick Kyrgios, Norlaila, door de Australische hoofdstad Canberra. Plotseling stopte een man om een gesprek aan te knopen en stelde haar de vraag of hij een testritje zou mogen maken in de Tesla Model X. Niet veel later trok hij een persoon en droeg hij de vrouw op hem de sleutels te overhandigen.

Meteen na het incidente belde ze haar lieftallige zoon. Die aarzelde geen seconde. Op afstand verminderde hij met behulp van de Tesla-app de maximumsnelheid van de wagen (die kan kan optrekken van 0-100 in nagenoeg 2,6 seconden) en informeerde hij de lokale autoriteiten. De politie zette een achtervolging in en sloot diverse straten af.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nick Kyrgios (@k1ngkyrg1os)

Dader opgespoord door de politie

Uiteindelijk vonden ze de dief, plus auto, in een n buitenwijk van Canberra. Hoewel hij in eerste instantie een false identiteit opgaf, achterhaalde de politie toch zijn gegevens. Wat bleek? De boef had een rijverbod en hij wordt aangeklaagd voor gewapende diefstal. Hij deed een verzoek om op borgtocht vrij te komen, maar dat leverde geen succes op.

Onnodig veel kopzorgen voor de Australische tennisser, die door een lastige periode gaat. Naar eigen zeggen kampt hij met depressies, waarvoor hij momenteel in therapie is. Gelukkig is alles goed gekomen en zijn er geen gewonde gevallen..