Profvoetballers ontvangen op de meeste plekken een VIP-behandeling. Echter is er ook een keerzijde van de medaille. Roven op beroemdheden en topsporters zijn niet ongehoord en het meest recente slachtoffer van een overval, is de Nederlandse Justin Kluivert.

Buitenlandavonturen van Nederlander Justin Kluivert

Justin Kluivert, zoon van voetballegende Patrick Kluivert, doorliep bijna alle Ajax-teams totdat hij in het seizoen 2017/18 vaste kracht werd in de basis van het eerste elftal. Zo’n vijf jaar later werd het tijd voor een buitenlands avontuur bij AS Roma. De Italiaanse club betaalde € 17.250.000 aan de Eredivisionist.

Na twee korte huurperiodes bij het Duitse RB Leipzig en het Franse OGC Nice, werd hij in september van afgelopen jaar gehuurd door  Valencia, waar hij tot op heden voor uitkomt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Justin Dean Kluivert (@justinkluivert)

Gewelddadige overval in het Spaanse Valencia

Eerder deze week reisde Kluivert af naar het Spaanse eiland Mallorca omdat er donderdagavond een wedstrijd tegen RCD Mallorca op het programma staat. Op het thuisfront in Valencia zat zijn alleen vriendin,  op de bank. Zij besloot even een ommetje te maken met de hond, totdat ze overvallen werd.

De kwaadwilligen dwongen haar terug in het huis en volgens Spaanse media werd daarbij geweld gebruikt. Eenmaal binnen eisten de dieven – gewapend met kapmessen – waardevolle spullen. Ze namen naar verluidt genoegen met tussen de € 160.000 en € 200.000 aan juwelen, cashgeld en horloges.

De verachten zijn nog op de vlucht en de vriendin val Kluivert heeft er lichte verwondingen aan overgehouden, maar is uiteraard getraumatiseerd door de gebeurtenis. De Nederlandse voetballer zegt tegen het Spaanse medium Marca zeer geschrokken te zijn. Desondanks zal hij de wedstrijd van vanavond tegen Mallorca gewoon spelen.

Nino Wilkes, de broer van Kluivert, heeft een stement namens de familie naar buiten gebracht. “Het klopt dat er woensdagavond een incident heeft plaatsgevonden in het huis van Justin en zijn vriendin in Valencia. Op dit moment is het onderzoek aan de politie en doen we verder geen mededelingen. We vragen u om onze privacy te respecteren.”