Als het gaat om ongeëvenaarde luxewagens, dan is er één naam die altijd bovenaan de lijst staat. Voor velen is dat Rolls-Royce. Het wereldberoemde automerk heeft opnieuw de lat hoger gelegd met de introductie van hun nieuwste meesterwerk, de Rolls-Royce Spectre, het eerste elektrische model van de legendarische Britse autobouwer.

Rolls-Royce Spectre is uitverkocht

In tegenstelling tot andere merken was een elektrisch model een langgekoesterde wens van het gerenommeerde, Britse automerk. Sterker nog: oprichter Charles Stewart Royce was in 1900 al overtuigd van elektrische aandrijving.

De Rolls-Royce Spectre is een waar kunstwerk op wielen en overschrijdt alle verwachtingen op het gebied van schoonheid, verfijning en prestaties. Met zijn verfijnde en krachtige ontwerp laat de Spectre een blijvende indruk achter. Elk detail is met zorg ontworpen en met de hand vervaardigd, waardoor elke Spectre een uniek stuk vakmanschap is.

Rolls-Royce Spectre-02

En vakmanschap valt klaarblijkelijk nog altijd goed in de smaak. De Spectre is namelijk niet aan te slepen en in Nederland ondertussen zelfs uitverkocht. Dat terwijl de eerste exemplaren nog niet eens de productielijn hebben verlaten. “We zijn uitverkocht nog voordat de auto op de grond staat. Ik denk dat dat absoluut een slechte productieplanning is, niets anders”, meent Rolls-Royce-CEO Torsten Müller-Ötvös.

Eerder dit jaar verklaarde de CEO al dat de vraag al hoger dan verwacht is. Ook zei hij dat Coachbuild, ofwel op maat gemaakte opdrachten, goed in de smaak vallen. Voornamelijk in het herstellende China. Positieve geluiden dus. Iets waar hij iets minder van staat te springen, is de duur van het bouwen van de Spectre. Het fabriceren van de EV kost namelijk tussen de 12 tot 15 maanden. Inderdaad, verdomd lang. De eerste leveringen zullen volgens planning pas in Q4 van 2023 plaatsvinden.

De toekomst is elektrisch bij Rolls-Royce

Zoveel tijd is er blijkbaar nou eenmaal nodig om een complete, eclectische luxewagen te bouwen. Zodra u de deuren opent, wordt u dan ook verwelkomd in een parallel universum waar luxe en comfort centraal staan. Het interieur is prachtig afgewerkt met de fijnste materialen, zoals premium leder, houtfineer en geborsteld metaal en uiteraard de iconische sterrenhemel. Elke stoel is met de hand bekleed en biedt een ongeëvenaard niveau van comfort.

Rolls-Royce Spectre-03

Hoewel het bij de Spectre vooral draait om comfort, ligt onder de motorkap een krachtige elektromotor met een maximaal vermogen van 430 kW (585 pk) en 900 Nm koppel. De eerste elektrische auto van RR is een juiste stap in de missie om tegen  2030 een volledig geëlektrificeerd aanbod te hebben. Na de Spectre staat er een volledig elektrische SUV op de planning.