Ryan Babel is misschien niet de allerbekendste voetballer, toch heeft de geboren Amsterdammer een respectabele carrière achter de rug. Inmiddels speelt Babel bij Eyüpspor, actief op het tweede niveau in Turkije. Maar Babel houdt zich met meer bezig dan alleen het voetbalveld, zo blijkt uit een interview.

Ryan Babel doet boekje open over carrière

In een interview met Fernando Halman doet Babel een boekje open over zijn carrière. De 36-jarige Babel speelde in zijn lange carrière al meerdere periodes voor Ajax, Liverpool, Fulham en verschillende grote Turkse clubs. Ook was hij onderdeel van de WK-selectie in 2010, toen het Nederlands Elftal de finale wist te halen. Babel werd een geregelde tijd getypeerd door zijn opvallend roze geverfde haar.

Babel staat daarnaast bekend om zijn nevenactiviteiten buiten het veld. Zo is hij ook actief als rapper onder de naam ‘Rio’, bevindt hij zich in de krochten van de crypto-wereld en investeert hij geregeld in vastgoed, waarbij hij op TikTok mensen motiveerde om hetzelfde te doen – op een quasi arrogante manier. De voetballer bezit naar verluidt zo’n 14 panden in Amsterdam, met een totale waarde van € 4,7 miljoen.

Maar Babel heeft naar eigen zeggen niet alleen slimme keuzes gemaakt in het leven. In het interview vertelt Babel over een moment waarbij hij tijdens het uitgaan in Miami een fles champagne van liefst € 100.000 kocht.

Babel kocht fles champagne van € 100.000

De gebeurtenis vond plaats tijdens een uitgaansavond in Club Liv tijdens een vakantie in Miami, volgens Babel “één van de tofste clubs in Amerika”. Daar kocht de voetballer op 23-jarige leeftijd een 15 literfles champagne voor zo’n € 100.000. Iets wat totaal niet bij de voetballer past, zo vertelt hij.

Babel werd al op jonge leeftijd door zijn moeder aangespoord om verstandig met geld om te gaan en om te sparen. Babel leeft naar eigen zeggen nog altijd volgens die overtuiging, met dit incident uitgezonderd. Bekijk het volledige interview hieronder.