Mukesh Ambani is de rijkste man van Azië en Nita Ambani is zijn lieftallige echtgenoot. Bij de rijkste familie van Azië wordt niets halfslachtig gedaan. Als ze iets doen, dan doen ze het goed. De familie is niet alleen bezig met financiële zaken, maar ze zijn daarnaast ook nog is heel artistiek.

Het Nita Mukesh Ambani Cultural Center (NMACC)

Onlangs is de droom van zijn geliefde werkelijkheid worden: het Nita Mukesh Ambani Cultural Center (NMACC). Nita Ambani is de voorzitter van de Reliance Foundation en staat daarnaast op de lijst van wereldwijde top filantropen. Ze heeft namelijk een onwijs grote liefde voor de mensheid.

Nita heeft ’s werelds meest luxueuze culturele centrum gebouwd om zo solidariteit te creëren, verbeeldingskracht te stimuleren en tot slot divergentie te verwelkomen. De opening van het NMACC was een chique en over de top evenement. Verschillende lagen van de bevolking werd bijeen gebracht door Nita en waren allen aanwezig in één ruimte. De dresscode van het evenement was glitter, wat volledig aansluit bij het onderwerp van het artistieke pand: het plafond van de grootste zaal is bezaaid met maar liefst 8.400 Swarovski diamanten

The Grand Theatre

Foto: Nita Mukesh Ambani Cultural Centre

Het Nita Mukesh Ambani Cultural Center bevindt zich op een perceel van maar liefst 4.889 vierkante meter en is gesitueerd in de grote stad Mumbai. Het gebouw is ontworpen door de Richard Gluckman, CEO van het Amerikaanse architectenbureau Gluckman Tang Architects.

Adembenemend kunsthuis met vier verdiepingen

De uitkomst van het ontwerp is een adembenemend kunsthuis met vier verdiepingen en drie aparte zalen. De grootste zaal, genaamd de Grand Theatre , heeft genoeg ruimte voor maar liefst 2.000 zitplaatsen verdeeld over drie niveaus. De zaal beschikt over het beste akoestische systeem dat wereldwijd beschikbaar is.

Wilt u liever voor een wat kleinere groep performen, dan kunt u de Studio Theater het beste gebruiken. Deze is meer geschikt voor wat meer intieme kunstuitvoeringen en biedt plaats aan 250 personen. Deze studio is volledig geluiddicht en biedt verschillende faciliteiten, zoals video-opname. De allerkleinste zaal van het NMACC heet de Cube en biedt plaats aan 125 personen. Deze zaal beschikt over een verplaatsbaar podium, laserprojectiesysteem en hierdoor is de Cube de perfecte plek om experimentele theatrale acts te organiseren.