Over de hele wereld bevinden zich iconische reuzenraderen, zoals de High Roller in Las Vegas en de London Eye in – de naam zegt het al – London. Echter zal dit enorme rad dat in het Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul wordt gebouwd de boel gaan overtreffen.

De Seoul Ring, een reuzenrad van 591 meter hoog

Dit spectaculaire reuzenrad dat in Seoul gebouwd gaat worden, zal u uitzicht gaan bieden over de gehele Koreaanse hoofdstad. De ‘Seoul Ring’, wat de naam van deze gigant gaat worden, zal 591 meter hoog zijn en waarmee het rad zich onderscheid, is het missen van spaken. Dat maakt deze toekomstige toeristenattractie meteen het grootste spakenloze reuzenrad dat ooit gebouwd is.

Het rad zal geplaatst worden in Haneul Park, wat in het noordoosten van de stad ligt, aan de Han rivier op een lap grond van 20.000 vierkante meter. Dit wiel zal ook de beste manier zijn om het beroemde park van bovenaf te kunnen ervaren. Haneul Park wordt beschouwd als een belangrijke plaats en fungeert als een poort naar zowel Seoul als een verenigd Korea.

‘dine-in-the-sky’

Naar verwachtingen gaat de bouw van het rad in juni 2025 van start. Seoul Ring Zero zal 36 rijtuigen bevatten, die elk plaats bieden aan 25 passagiers, dit betekent dat het cirkelvormige object dagelijks plaats maakt voor zo’n 12.000 bezoekers. Verder zal er een ‘dine-in-the-sky’-faciliteit worden toegevoegd om de trip nog meer de moeite waard te maken.

De directeur van het Future Urban Spaces Planning Bureau van Seoul, Hon Sun-ki, ziet de Seoul Ring als een financiële uitdaging, die op lange termijn voor veel banen en toerisme gaat zorgen. Hij zegt in een interview: “Dit is het moment om zorgen weg te nemen en het reuzenrad te bouwen volgens een haalbaar plan, om de werkelijke waarde van de Han-rivier te onthullen en de weg vrij te maken voor het tijdperk waarin zo’n 30 miljoen toeristen Seoul bezoeken.”

De bouw van het reuzenrad zal de stad maar liefst 400 miljard won kosten, wat omgerekend zo’n € 287,7 miljoen is. Hoe bijzonder het reuzenrad ook is, is niet het eerste spakenloze rad dat gebouwd is. Zo staat er al een spakenloos reuzenrad in China genaamd de ‘Bohai Eye’, die 145 meter hoog is.