Door sommigen wordt Barbie wordt gezien als een symbool van schoonheid en perfectie. Zo ook door een vrouw uit het Australische Queensland. Zij spendeerde meer dan € 60.000 om eruit te zien als een ‘real life Barbie’. Ze barst naar eigen zeggen van het zelfvertrouwen en meent zelfs dat mensen haar nu beter behandelen.

Jazmyn Forrest onderging op haar 18e haar eerste cosmetische ingreep

Jazmyn Forrest voelde zich op 18-jarige leeftijd als zo persoonlijk verbonden met barbiepop Barbie, dat ze besloot onder het mes te gaan. Sindsdien heeft de 25-jarigen talloze plastische operaties en cosmetische ingrepen ondergaan, waaronder twee borstvergrotingen. Ook zitten er fillers in haar nu voluptueuze lippen, evenals in haar wangen, kin, kaak en slapen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jazmyn Forrest (@jazmynforrest1)

“Ik was een tiener toen ik voor het eerst aan plastische chirurgie dacht”, zegt ze tegen news.com.au. “Ik zag meisjes met nepborsten en zag hoe de mooie vrouwen zoveel beter werden behandeld. Ik wist vanaf dat moment dat ik moest investeren in mijn lichaam. Na elke operatie word ik echt beter behandeld door zowel mannen als vrouwen, terwijl mijn zelfvertrouwen ook omhoogschiet.

Hoewel de ingrepen nogal een ingrijpende impact hebben op haar fysieke uitstraling, is ze nog lang niet klaar met transformeren. “Het is zo de moeite waard om in je lichaam en gezicht te investeren, want dat is wat de wereld ziet”, meent ze.

Naast alle fillers, botox-injecties en vergrotingen heeft ze ook een vaser-liposuctie laten uitvoeren. Bij deze cosmetische behandeling wordt gebruik gemaakt van geluidsgolven die overtollig vet kapot als het waren kapot trillen. Het resulteerde in een slankere buik, armen, binnenkant van de dijen, boven- en onderrug, kin en gezicht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jazmyn Forrest (@jazmynforrest1)

Uiterlijk straalt, innerlijk bepaald

“We moeten kunnen doen wat we willen met ons lichaam. Ik denk nog steeds dat een aardig persoon altijd het belangrijkste is.” Tuurlijk heeft ze daar een punt, maar welke les kunnen we hieruit trekken? Wat ons betreft is belangrijk op te merken dat het nastreven van een uiterlijk vergelijkbaar met Barbie niet voor iedereen een gezonde keuze is. Sommige mensen kunnen hierdoor psychologische of lichamelijke problemen ontwikkelen, zoals een negatief zelfbeeld, eetstoornissen of andere gezondheidsproblemen. Het is van belang om evenwicht te vinden. Altijd. Boven alles.