641 pk en 800 Newton-meter koppel op een BMW M3? Jazeker! Tuner Manhart heeft het mogelijk gemaakt. Het is een forse upgrade ten opzichte van het standaardvermogen van 503 pk en 479 Nm. De vaklieden hebben zich echter niet alleen beperkt tot de aandrijflijn, maar verlaagde ook de rijhoogte en voegde een nieuwe setje wielen met lichtmetalen velgen van Yido Performance toe en een brute bodykit.

BMW M3 Touring hevig aangepast door tuner Manhart

Wie meer uit zijn of haar auto wil halen, kan met een gerust hart aankloppen bij de Duitse autotuner Manhart, bekend om het verbeteren van de prestaties en het uiterlijk van auto’s. Ze voeren motorupgrades uit om het vermogen en het koppel te verhogen, voegen aangepaste uitlaatsystemen toe voor een sportiever geluid en voeren visuele wijzigingen door, zoals aangepaste bodykits, velgen en interieurupgrades.

De BMW M3 is er sinds december van afgelopen jaar ook als touring, een langgekoesterde wens van M-fans, en die gebeurtenis laat Manhart Performance niet zomaar aan zich voorbij gaan. Ze hebben zo snel mogelijk “de nieuwe stationwagon onder de loep genomen om verdere verbetermogelijkheden te onderzoeken en een programma voor technische en optische optimalisatie te ontwerpen.” Het resultaat van dit project heet Manhart MH3 650 Touring en beleefde zijn wereldpremière in mei 2023 op de Tuning World Bodensee in Friedrichshafen.

Wat meteen opvalt aan de M3-stationwagen, is de blauwe carrosseriekleur, terwijl een hele reeks carbon aanbouwdelen donkere accenten toevoegen: de voorkant draagt ​​de motorkap en de spoilerlip van de M4 CSL en een grille van Manhart, evenals zijdelingse M Performance-winglets op het platform. In het zijaanzicht zijn er naast de spiegelkappen van het in de fabriek optionele M Carbon-exterieurpakket,  voorspatborden en zijdrempels voor nóg meer koolstofvezel accenten. Tuners kunnen gewoon geen genoeg krijgen van dit lichtgewicht materiaal.

Sterrenhemel á la Rolls-Royce

Ook het interieur mogen we niet buiten beschouwing houden. Los van de met carbon bekleedde sportstoelen is het hoogtepunt van de binnenkant de sterrenhemel van ontelbare fijne LED’s. “Die uitnodigt tot dromen – al hoef je dat met de M3 Touring niet meer te doen…”, aldus Manhart.