Beroemdheden kunnen zeker zorgen voor ongelofelijke prestaties voor voetbal clubs. Kijk alleen maar naar wat Ryan Reynolds and Rob McElhenney voor elkaar hebben gekregen met promovendus Wrexham United. Onlangs is de Engelse voetbalclub AFC Croydon in handen terechtgekomen van een Britse rapper en een Premier League-speler.

Overname van Croydon Athletic door Stormzy: “Het hoogtepunt van vele maanden van discussies”

AFC Croydon is namelijk overgekocht door de Britse rapper Stormzy en de bij Crystal Palace spelende Wilfried Zaha. De overname kwam niet zomaar uit de lucht vallen. De aankondiging van de Zuid-Londense club onthulde dat overname al “vele maanden” in de maak was.

“We zijn verheugd om een ​​nieuw tijdperk in te gaan bij AFC Croydon Athletic, onder voorbehoud van definitieve goedkeuring door de FA en de competitie. Dit was het hoogtepunt van vele maanden van discussies”, schrijft de club in een persverklaring.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door STORMZY (@stormzy)

Stormzy, wiens echte naam Michael Ebenazer Kwadjo Omari Owuo Jr. is, is een Britse rapper, singer-songwriter en muziekproducent. Hij werd geboren op 26 juli 1993 in het Londense Croydon en wordt gezien als een van de meest succesvolle en invloedrijke artiesten in de Britse muziekscene van de afgelopen jaren.

Stormzy brak door in 2014 met zijn freestyles en covers op YouTube met muziek waarin hij elementen van grime, hiphop en UK rap combineert. De 29-jarige heeft gestaan op zo’n beetje alle grote festivals ter wereld, maar mocht in 2021 ook zelfs headlinen op het Formule 1 Grand Prix van Abu Dhabi.

Het is een rasechte hitmaker en gebruikt zijn faam en fortuin kennelijk anders dan anderen in zijn soort. Want hoeveel artiesten kunnen zeggen dat ze een sportclub bezitten? Dat zijn er slechts een aantal. Dus mocht u binnenkort in de buurt van het stadion zijn en staat er een Mercedes G Wagon of getunede Lamborghini Urus op de parkeerplaats zijn, weet u dat één van de nieuwe eigenaren aanwezig is.