De eigenaren hebben hun droom verwezenlijkt om een gebied te creëren waar de natuur haar vrije loop kan nemen. Met succes hebben ze grond afgegraven om twee kleine poelen en een grote vijver aan te leggen, evenals aarden wallen. Deze transformatie naar een natuurreservaat heeft een overvloed aan dieren, vogels en insecten aangetrokken. En wellicht u binnenkort ook!

Perceel van meer dan 2,5 hectare

De ligging van de woning met 209 m² aan woonoppervlak is zorgvuldig gekozen. Via een lange oprijlaan bereikt u de woning op het eigen terrein. Met meer dan 2,5 hectare in het landelijke buitengebied van Deventer, nabij Heeten, is deze idyllische locatie verwijderd van de bewonende wereld, maar alsnog eenvoudig bereikbaar via een weggetje langs het Overijssels kanaal. Het doel was om de rode villa zo harmonieus mogelijk in het landschap te integreren.

Villa

Het schuine pand is ontworpen door de gerenommeerde IJslandse architect Jon Kristinsson, bekend om zijn expertise in duurzame en energiezuinige architectuur. Bij de bouw van de woning is er veel aandacht besteed aan ecologische principes. Naast gebruik te hebben gemaakt van voornamelijk duurzame materialen, zoals leemstuc voor de muren en houtcellulose voor optimale isolatie, is er ook een bodemwarmtepomp en maar liefst 48 zonnepanelen.

Onder de keramische dakpannen heeft de woonkamer grote raampartijen, een schuifpui en openslaande deuren naar de tuin. Er zijn meerdere serene plekken waar u zich kunt terugtrekken om een boek te lezen of te genieten van het adembenemende uitzicht.

De keuken is een waar pronkstuk met een kookeiland met granieten werkbladen, massieve deurtjes, een apothekerskast en hoogwaardige inbouwapparatuur. Vanuit de gang bereikt u een slaapkamer met een adembenemend uitzicht op de tuin en de weilanden. Deze slaapkamer is verbonden met een open badkamer voorzien van een dubbele inloopdouche en een wastafelmeubel met twee kranen. Bovendien heeft de badkamer een aparte toegang naar buiten, waar u de inpandige sauna aan de achterzijde van de woning kunt betreden.

Houten vrijstaande berging

Een prachtige open trap met bordes leidt naar de bovenverdieping. Aan de voorzijde bevindt zich een slaapkamer (een van de vier) met een dakkapel en veel bergruimte in het schuine gedeelte. Aan de achterzijde bevinden zich twee kamers, momenteel in gebruik als werk- en hobbyruimte, met toegang tot het royale balkon.

Rode villa in Heeren-01

De geïsoleerde garage, met een oppervlakte van 64 m², vormt als het ware een geheel met de woning en is zowel van buitenaf als binnendoor toegankelijk via een loopdeur. Rondom de woning is een prachtige tuin aangelegd met diverse terrassen, borders en een vrijstaande houten berging.

Het land dat voorheen werd gebruikt voor de teelt van voedergras, is getransformeerd tot een natuurparadijs met aangelegde wallen, poelen en een vijver. Idyllisch wonen kunnen we stellen. Voor nagenoeg € 1,2 miljoen is het mogelijk. Neem bij interesse contact op met Postma Makelaars.