Een Ferrari-eigenaar in het Gooische Blaricum beleefde afgelopen week een verschrikkelijk begin van zijn of haar weekend. Rond lunchtijd kwam er een melding binnen bij de brandweer dat er een auto in de fik stond, maar ondanks dat ze enorm snel ter plaatste waren, konden ze niet voorkomen dat de sportwagen van € 400.000 opging in een vlammenzee.

Peperdure sportwagen volledig uitgebrand

Blaricum, een schilderachtig dorp gelegen in het hart van het Gooi in Nederland, heeft een reputatie opgebouwd als een plek van ongekende welvaart. Geen wonder dus dat de kans groter is dat hier een incident met een sportauto plaatsvindt dan elders in het land. Afgelopen donderdag ging het hier goed mis. Ter hoogte van de Langenhuizerweg in Huizen om precies te zijn.

“De auto is echt helemaal uitgebrand”, vertelde een woordvoerder van de veiligheidsregio aan lokale media. Daarmee wordt gedoeld op een Ferrari 599 uit 2009 met een nieuwprijs ongeveer € 409.000. Gelukkig raakte er niemand gewond. Het is niet duidelijk hoe de brand heeft kunnen ontstaan, en waarschijnlijk blijft dit ook een mysterie. Omdat het om een eenzijdig incident gaat, doet de brandweer geen onderzoek.

Ferrari (Blaricum)-01

Screenshot: Inter Visual Studio

Er is niemand gewond geraakt bij de brand. Hoe het vuur in de snelle sportauto is ontstaan, is nog niet duidelijk. Omdat het om een eenzijdig incident gaat, doet de brandweer geen verder onderzoek.

Ferrari 599 uit 2009

De iconische Ferrari 599 GTB Fiorano werd gepresenteerd tijdens de Genève Motor Show op 28 februari 2006 en diende destijds als de opvolger van de Ferrari 575M. Het model is vernoemd naar de krachtige V12-motor met een inhoud van 5999 cc, die het hart vormt van deze Italiaanse machine.

Die atmosferische 6,0-liter V12-motor produceert maar liefst 620 pk. Deze krachtige motor wordt gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak of een optionele zestraps sequentiële versnellingsbak, genaamd de F1 Superfast. Met deze combinatie kan de 599 GTB Fiorano in slechts 3,7 seconden accelereren van 0 naar 100 km/u en een topsnelheid bereiken van meer dan 330 km/u.