Het hebben van een jacht is vaak al genoeg om indruk te kunnen maken op uw omgeving. Maar daar dacht deze Saudische sjeik toch anders over. De CEO van Emirates Group heeft een buitenaards detail aan zijn jacht toe laten voegen: een stuk van de maan!

Lusine, het buitenaardse jacht van Heesen Yachts

Ahmed bin Saeed Al Maktoum is de CEO van de Saudische luchtvaartmaatschappij Emirates Group. Met zijn vermogen van $ 1 miljard kan hij gemakkelijk een jacht tot zijn beschikking stellen. Echter is het jacht dat hij in zijn bezit heeft wel heel erg bijzonder. Lusine, wat het Armeense woord voor ‘maan’ is, is de naam van dit indrukwekkende jacht gemaakt door Heesen Yachts. Het schip is 60 meter lang en heeft plaats voor maar liefst 16 gasten en 14 bemanningsleden.

Het interieur van het jacht is een adembenemende verschijning. Zo biedt de eigenaarssuite een panoramisch uitzicht van 180 graden, heeft het een eigen terras met whirlpool en een luxe privébadkamer. Daarnaast is er gebruik gemaakt van de mooiste stoffen, het fijnste leer, prachtige accenten van metaal en glas, evenals op maat gemaakte meubels en verlichting door het gehele jacht.

Heesen Yachts

Naast de eigenaarssuite bevinden zich nog vele luxueuze slaapkamers op het jacht en heeft het VIP ruimte, een privélounge en mediakamer. Ook mag het touch-and-go helikopterplatform voor VIP-gasten niet worden vergeten.

Een stuk maanmeteoriet

Het jacht heeft een maan-motief die door het gehele interieur is terug te vinden, zoals in lampen en inlays op het dek. Deze subtiele designs zijn uiteraard verwerkt in het jacht, gezien er ook een écht stuk maanmeteoriet in de jacht aanwezig is. Deze is te zien in de hoofdruimte van het schip, verwerkt in een salontafel. De rest van het interieur van deze ruimte heeft een kleurthema die perfect bij deze maansteen past. Dit maakt deze ruimte extra indrukwekkend.

Bij het maken van het jacht kwam uiteraard veel vakmanschap kijken. Dit heeft ervoor gezorgd dat de aankoop voor deze sjeik hem maar liefst € 65 miljoen heeft gekost. Maar nu kan Ahmed bin Saeed Al Maktoum wel zeggen dat hij een stuk van de maan bezit!

Heesen Yachts