Het is een verhaal dat in de hele wereld bekend – of eerder berucht – is geraakt: de rechtszaak tussen Johnny Depp en zijn ex-echtgenote Amber Heard. Bijna een jaar lang stond het hele internet op zijn kop wegens wat er zich tijdens deze rechtszaak plaatsvond. Depp wist een flink bedrag te ontvangen en nu is hij van plan een deel van deze winst in een goed doel te steken.

De carrière van Johnny Depp

De naam Johnny Depp doet bij de meesten wel een belletje rinkelen. Deze wereldberoemde acteur uit Amerika werd geboren op 9 juni 1963 in Owensboro. Van jongs af aan is hij al bekend in de acteerwereld. Zo was één van zijn eerste rollen een personage in A Nightmare on Elm Street. Echter staat hij tegenwoordig bekend om rollen in films als Edward Scissorhands (1990), Charlie and the Chocolate Factory (2005) en uiteraard als ‘Captain Jack Sparrow’ in de Pirates of the Carribean-filmreeks.

Ook heeft Depp in de eerste twee delen van Fantastic Beasts gespeeld, echter werd zijn rol vervangen door Mads Mikkelsen in deel 3, door de geruchten en de rechtszaak met Amber Heard.

De rechtszaak van Amber Heard en Johnny Depp

Toen eenmaal de rechtszaak tussen de twee begonnen was, verspreidde dit verhaal zich als een lopend vuurtje door het internet. Er ontstonden zelfs twee kampen, ‘Team Amber’ en ‘Team Johnny’. Platformen als Twitter spoelden over met discussies tussen deze groepen, die de geloofwaardigheid van hun idolen probeerden te bewijzen. Zodra de beelden van de rechtszaak online kwamen, werden hier ook parodiën en grappen van gemaakt.

Ondertussen is de rechtszaak afgelopen en de jury heeft bepaald: Depp was het meest geloofwaardig en heeft daarom gewonnen. Zo moest Heard hem $ 10.350.000 betalen voor schending van eer en goede naam. Daarbij was Depp haar ook een bedrag verschuldigd: Heard zou $ 2 miljoen van hem ontvangen.

Johnny Depp doneert bedrag aan goede doelen

Depp is uiteraard een vermogend man. Hoewel $ 10.350.000 ook voor hem een flink bedrag zal zijn, maakt een miljoentje meer of minder niet uit voor zijn totaalvermogen. Niet zo vreemd dus dat de Hollywoodster besloten heeft om $ 1 miljoen te doneren aan verschillende organisaties.

De goede doelen waar Depp uit heeft gekozen zijn de Make-A-Film Foundation, The Painted Turtle, Red Feather, Marlon Brando’s Tetiaroa Society en de Amazonia Fund Alliance. Ieder van deze stichtingen zal $ 200.000 van hem ontvangen. Dat is zeker een prachtig gebaar. Zo weet Johnny Depp toch nog een mooi einde te breien aan het dramatische avontuur dat hij heeft moeten doorstaan.