De Gumball 3000 Rally wordt al sinds 1999 gehouden en geldt als een van ’s werelds meest spraakmakende evenementen onder autoliefhebbers. Met zijn mix van exotische auto’s, beroemdheden en adrenaline, biedt deze jaarlijkse rally een unieke ervaring voor deelnemers en toeschouwers. Dit jaar mag ook Fred Grifhorst, eigenaar van FG-Groep, uit Heerhugowaard ‘eindelijk’ meerijden.

Oorsprong van de Gumball 3000 Rally

De Gumball 3000 Rally is een initiatief van Maximillion Cooper, een Britse ondernemer en autofanaat. Wat begon als een informele roadtrip met een groep vrienden is uitgegroeid tot een episch evenement dat de aandacht van van autoliefhebbers over de hele wereld trekt. De rally heeft sindsdien elk jaar plaatsgevonden en heeft verschillende routes gevolgd, die vaak steden van wereldklasse en prachtige landschappen doorkruisen, waaronder ook Amsterdam.

Deelnemen aan de Gumball 3000 Rally is voorbehouden aan een exclusieve groep, waardoor dit jaar Grifhorst voor het allereerst toestemming heeft gekregen om deel te nemen. Dit jaar start de race in de de Schotse hoofdstad Edinburgh om vervolgens in een colonne van honderd extravagante racewagens en exclusieve klassiekers af te sluiten in Porto Montenegro.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gumball 3000 (@gumball3000)

Ondernemer uit Heerhugowaard

In het persbericht wordt gesproken over een “een droom die in vervulling gaat” voor de ondernemer uit Heerhugowaard. Fred Grifhorst startte in 2010 met zijn eigen bedrijf en inmiddels telt de naar de Noord-Hollander vernoemde FG-Groep meerdere succesvolle merkformules in de keuken- en sanitairsector, zoals Sanisale en Keukensale, en ruim 150 vestigingen in Nederland, België en op Curaçao.

“Het is een rally van omgerekend 4800 kilometer. Een mooie afstand om te rijden met andere bijzondere auto’s en deelnemers”, aldus Grifhorst. De ondernemer draagt met zijn deelname ook bij aan de Gumball 3000 Foundation. Deze stichting helpt kansarme jongeren aan een betere toekomst”, aldus FG-Groep.

Lamborghini Huracán STO (Super Trofeo Omologata)

Om überhaupt kans te maken op een ticket worden potentiële deelnemers dus geacht in bezit te zijn van een extravagant voertuig. In het geval van Grifhorst draait het om zijn lichtblauwe Lamborghini Huracán STO (Super Trofeo Omologata) met contrasterende oranje elementen.

Lamborghini Huracán (STO)-01

Dit krachtige exemplaar wordt aangedreven door een 5,2-liter V10-motor met een vermogen van 631 pk en een koppel van 565 Nm. Met een indrukwekkend motorgeluid en een razendsnelle acceleratie kan de STO van 0 naar 100 km/u sprinten in slechts 3 seconden.

Het aerodynamische ontwerp, zoals een agressieve voorspoiler, een grote achtervleugel en een diffuser, zorgen voor optimale downforce en stabiliteit. Zelfs bij hoge snelheden. Met een gewicht van slechts 1.339 kg is de STO extreem wendbaar en responsief, waardoor het een genot is om mee te rijden, zowel op het circuit als op de weg.