De Porsche-erfgename Wolfgang Porsche (79) heeft recent besloten om zijn echtgenote Claudia Hübner (74) te verlaten. De vrouw zou al een tijdje kampen met dementie en de welvarende man kan haar verval niet langer aanzien. Nu is Porsche ‘bijzonder close’ met prinses Gabriele zu Leiningen.

Wie is Wolfgang Porsche?

Wolfgang Heinz Porsche is een Duits-Oostenrijkse man en een zoals zijn naam al verloochend verbonden aan de Porsche-familie, een zeer welvarende bloedlijn met een collectief geschatte waarde van € 20 miljard. Hij is bovendien aandeelhouder en voorzitter van de raad van commissarissen van Porsche Automobil Holding SE en van Porsche AG. Hij heeft vier kinderen, twee met regisseur en scenarioschrijfster Susanne Bresser, met wie hij in 1988 trouwde en in 2008 scheidde. Op dit moment woont Porsche in Zell am See in Oostenrijk.

De Porsche directeur heeft recent aangegeven van zijn vrouw te willen gaan scheiden na 16 jaar met haar samen te zijn, dit omwille van haar dementie. Het stel zou al een langere tijd niet meer in één huis wonen, omdat Hübner’s gezondheid er hard op achteruit gaat. Het is inmiddels zover dat ze niet meer in staat is om zelfstandig te kunnen bewegen. Om die reden heeft de vrouw de hele dag zorg nodig van vier fulltime verpleegkundigen. Dit valt Wolfgang Porsche zwaar. Wegens veranderingen in haar persoonlijkheid weet Porsche niet meer hoe hij met haar moet omgaan.

Wolfgang Porsche en prinses Gabriela zu Leiningen

Echter wordt het scheiden als opmerkelijk gezien, vooral omdat het stel een paar jaar geleden pas trouwde. Toen hij Hübner in 2007 leerde kennen, verliet hij een jaar later zijn toenmalige vrouw Bresser. Echter trouwden ze pas in 2019. Hübner heeft een dochter uit een eerdere relatie en is ook oma.

Een andere reden waarom men de scheiding tussen de twee opvallend vinden, is vanwege het feit dat Porsche in de laatste paar maanden heel close is geworden met prinses Gabriela zu Leiningen, die 59 jaar oud is. De voormalige model is al jaren bevriend met de familie Porsche, maar naar verluidt zou het nu gaan over niet-platonisch contact tussen Zu Leiningen en Porsche.

Of de man deels voor de scheiding heeft gekozen wegens Zu Leiningen, is de vraag. Maar opmerkelijk is het zeker.