Hoewel Andries Noppert niet alleen de langste speler (203 cm), maar ook de slechtst betaalde speler van de Nederlandse selectie tijdens WK in Qatar was, zijn er diverse krantenkoppen aan hem gewijd. De nuchtere Fries viel goed in de smaak bij het Nederlandse publiek en kan terugkijken op een geweldig wereldkampioenschap.

Autogeschiedenis van Andries Noppert

Ondertussen staat hij weer in het tenue van sc Heerenveen, terwijl er hevig werd gespeculeerd over een transfer. Ooit speelde Andries Noppert in Italië, waar hij het doel bewaakte van de voetbalclub Calcio Foggia. Tijdens een interview met ESPN deed hij een boekje open over de cultuur daar. Zo keek hij er amper van op toen zijn auto werd gejat, volledig gestript en hij ‘m vervolgens terug kon kopen van de maffia. “Dat is vervolgens een verzekeringskwestie geworden”, zei de keeper destijds.

Gelukkig zal dat in Nederland niet zo snel gebeuren. Daarom kan hij zonder zorgen genieten van zijn nieuwe BMW. Het betreft een BMW 5 Serie Touring 530i xDrive 252pk M-Sport met 20-inch spaakvelgen, een donkerblauwe laklaag, een elektrisch glazen panoramadak en adaptieve LED-koplampen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door luxewagen | Joure (@luxewagen)

Opgehaald bij autodealer Luxewagen

Maar de auto is niet alleen uiterlijk vertoon. Onder de motorkap ligt een benzinemotor met 252PK (185kW), waardoor de topsnelheid uitkomt op 250 km/h. Hoewel het met 44.436 kilometer op de teller geen gloednieuw exemplaar is, zal de doelbewaker ongetwijfeld nog veel veilige en comfortabele kilometers kunnen afleggen.

Hij haalde ‘m eerder deze maand op bij de autodealer is zijn geboortedorp. “Ook de Toren van Joure kiest voor een luxewagen! Wij wensen familie Noppert veel plezier en veilige kilometers met deze fantastische BMW!”, klonk het op Instagram.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door luxewagen | Joure (@luxewagen)