Lange werkdagen, een bescheiden salaris (als er überhaupt een vergoeding is), koffie zetten en de boodschappen doen. Nee, stagiair zijn is misschien niet de meest opwindende rol, maar goed, je moet ergens beginnen en het beste ervan maken. Zoals Sophia Celentano dat doet. Zij vliegt iedere week van en naar New York voor haar stage om zo kosten te besparen. Ja, dat leest u goed.

21-jarige Amerikaanse stagiair heeft een onconventioneel woon-werkverkeer

Celentano is 21 jaar oud en woont nog haar ouders in South-Carolina. Voor wie niet zo goed heeft opgelet bij topografie of gewoonweg niet heeft met de VS; dat is een vlucht van iets minder dan twee uur. Tot haar vreugde werd ze toegelaten als stagiaire bedrijfsmarketing bij Ogilvy Health in de New Yorkse wijk Parsippany, maar die afstand maakt het niet bepaald gemakkelijk.

@sophiacelentano48 what is going on #fyp #foryou #corporateintern #commuterlife #commutingintern #forbes ♬ OH MA GAWD – m🦇

In plaats van duizenden dollars stuk te slaan om een bescheiden appartementje in één van s’ werelds duurste steden ter wereld heeft ze besloten iedere week door de lucht te reizen. “In plaats van $ 3.400 per maand aan huur uit te geven, boek ik een retourvlucht van $ 100 dollar op de ene dag per week dat ik op kantoor werk”, verklaard ze op LinkedIn. Blijkbaar hoeft ze slechts een dag per week op kantoor zijn, wat haar keuze om thuis te blijven wonen versimpelde.

Een dag per week op kantoor in New York

Voor haar wekelijkse vlucht gaat de wekker om 3:00 af zodat ze een uur later klaar is om naar het vliegveld te vertrekken. Om 5.15 uur stapt ze aan boord van het toestel zodat ze 6:00 kan opstijgen. Eenmaal aangekomen op plaats van bestemming pakt ze ene Uber waardoor ze – net als alle andere werknemers – rond 8.30 het kantoor binnenwandelt. Ondanks het veeleisende schema, houdt ze vol dat het beter werk dan een huurwoning betalen.

@sophiacelentano48 they say its good to get your name out there as an intern! #fyp #foryou #commutergirl #commuterlife #commutingintern ♬ Original Sound – Unknown

Ondertussen ziet de stagiaire vliegen als een avontuurlijk onderdeel van haar dagelijks leven: “Mijn niet-traditionele woon-werkverkeer geeft me meer vrijheid, en ik kijk echt uit naar mijn wekelijkse avonturen”, vertelt ze op videoplatform TikTok. Milieubewust is anders, maar kennelijk is dat bijzaak voor de Amerikaanse.