Betreed een oase van schoonheid en warmte met deze schilderachtige woning die te koop staat op Funda. Gelegen aan de Vlondertuin 28 in het Utrechtse Houten, voelt het wanneer u de gordijnen opent alsof u op Curaçao staat. En dat voor nagenoeg € 1.195.000. “Wil jij elke dag een vakantie gevoel ervaren?”, vraagt de makelaar aan de potentiële volgende bewoner.

Curaçaose stijl aan de Rietplas in Houten

Oké, we zijn in Nederland niet gezegend met een tropisch klimaat zoals op Caribisch Nederland, maar de ‘De Rietplas’- in Houten spreekt toch wel zeer tot de verbeelding. Vanaf het steigerdek van deze villa is er zelfs direct toegang tot het zwem- en vaarwater met eigen zwemtrap.

Curaçao

Bij het betreden van deze betoverende Curaçao-achtige woning (242 m² aan woonoppervlak) – “met aan weerszijden een fenomenaal uitzicht” -wordt u begroet door een majestueuze entree., terwijl het natuurlijke licht dat door de grote ramen stroomt een warme en uitnodigende sfeer creëert. Het interieur met in totaal vijf slaapkamers, waarvan de bovenste twee dakramen heeft, is voorzien met een tijdloze stijl en een vleugje moderne verfijning, waardoor een perfecte balans ontstaat.

De woonkamer kunnen we omschrijven als een overvloed aan ruimte om te ontspannen en te genieten. De prachtige open haard vormt het middelpunt van de kamer en voegt een teug warmte en romantiek toe. De grote ramen bieden een adembenemend uitzicht op de weelderige tuin en resulteren in een naadloze overgang tussen binnen en buiten.

“De prachtige uitstraling en het feit dat deze villa bijna vrij staat maakt de woning uniek”

Net zoals op Curaçao draait het hier echter voornamelijk om het buitenleven. Zo zitter er bijvoorbeeld diverse terrassen rondom de villa. Volgens de makelaar hebben we te maken met de enige semi vrijstaande villa op de steiger. Tegelijkertijd is het waterhuis toekomstbestendig dankzij de aanwezigheid van een warmtepomp en de aanwezige 22 zonnepanelen.

De ware magie van deze woning onthult zich in de prachtige tuin. Een met zorg aangelegd paradijs, compleet met weelderig groen, kleurrijke bloemen en een betoverend terras, biedt deze buitenruimte een toevluchtsoord van rust en ontspanning. Of het nu gaat om zonnebaden op een warme zomerdag, genieten van een boek onder de schaduwrijke bomen of een barbecue-sessie met familie en amices.

Het unieke pand wordt pas enkele dagen aangeboden met een vraagprijs van € 1.195.000, omgerekend € 4.938 per vierkante meter. Spit voordat u een bod uitbrengt nog even het beeldmateriaal (103 foto’s) op Funda door.