Hoewel vele sterren een prachtig vermogen tot hun beschikking hebben, zijn er maar vijf vrouwen die zichzelf een miljardair mogen noemen. Zo kunnen we verklappen dat de getalenteerde zangeres Taylor Swift, ondanks haar vele successen en investeringen, nog niet tot de miljardairs behoord. Toch zult u de meeste namen op deze lijst wel herkennen…

5. Tory Burch – $ 1 miljard

Deze Amerikaanse modeontwerper en zakenvrouw heeft het goed voor elkaar. In 2020 werd de vrouw door Forbes vermeld als 88e machtigste vrouw ter wereld. Met haar gevoel voor mode en stijl heeft Burch het ver weten te schoppen. Het bedrijf heeft nu meer dan 370 locaties over de hele wereld en richt zich momenteel op het uitbreiden in Azië. Niet zo vreemd dus dat de vrouw sinds kort $ 1 miljard op haar naam heeft staan. En daar zal het met haar succes ook zeker niet bij blijven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tory Burch (@toryburch)

4. Kim Kardashian – $ 1,2 miljard

Oké, deze naam zal u hoogstwaarschijnlijk niet verbazen. Maar ondanks dat deze wereldberoemde vrouw sinds vorig jaar $ 600 miljoen lichter is geworden, mag Kim Kardashian zichzelf nog steeds een miljardair noemen. Forbes meldt dat de waarde van Kardashian’s shapewear-bedrijf Skims daalde vanwege “lagere waarde voor beursgenoteerde cijfers”. In dit bedrijf heeft de vrouw een belang van maar liefst 35 %, dus dat verklaard de flinke daling van haar rijkdom. Toch heeft de realityster nog $ 1,2 miljard tot haar vermogen, dus echt klagen zal ze nog niet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kim Kardashian (@kimkardashian)

3. Rihanna – $ 1,4 miljard

Ook de getalenteerde zangeres Rihanna heeft haar plek op deze lijst weten te vinden. ‘RiRi’ heeft haar naam groot weten te maken met haar muziek, zo is ze bekend van nummers als Umbrella, Don’t Stop the Music en Diamonds. Ondertussen heeft ze haar naam ook waar weten te maken in de make-up industrie. Laatst was de zangeres nog te zien bij de Superbowl Halftime Show, waar ze weer een indrukwekkend optreden neerzette.

Deze successen hebben haar geen windeieren gelegd, want de artiest heeft een vermogen van maar liefst $ 1,4 miljard. Daarmee kan ze haar zoontje wel met een diamanten lepel grootbrengen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door badgalriri (@badgalriri)

2. Sheryl Sandberg – $ 1,7 miljard

Hoewel voor velen de naam Sheryl Sandberg niet meteen een belletje zal rinkelen, heeft deze succesvolle vrouw wel een enorme invloed op onze sociale media-platformen. Zo is ze in 2022 teruggekeerd als Chief Operational Officer (COO) bij Meta, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp. Sandberg staat bekend om haar openhartigheid over vrouwen op de werkvloer. Ze heeft boeken geschreven als Lean In: Women, Work and the Will to Lead en Lean in for Graduates, die beiden bestsellers zijn geworden.

Daarom is het ook zeker niet vreemd dat Sandberg ondertussen $ 1,7 miljard in haar bezit heeft. Ze zal haar werkgever Mark Zuckerberg er niet mee uit het veld slaan, maar indrukwekkend is het absoluut.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sheryl Sandberg (@sherylsandberg)

1. Oprah Winfrey – $ 2,5 miljard

Uiteraard staat ook deze legende op de lijst en wel op de eerste plaats. Forbes rangschikte Oprah Winfrey namelijk als de rijkste vrouwelijke selfmade miljardair van het moment. Deze televisiepresentatrice, actrice, producer en ondernemer is uiteraard groot geworden dankzij haar televisieprogramma The Oprah Winfrey Show, wat zo’n succes werd dat ze haar carrière op tv heeft doen uitgroeien tot een geheel imperium. Daarnaast heeft deze talentvolle vrouw ook meerdere filmrollen gehad, waaronder als stemactrice voor de films Charlotte’s Web (2006), The Bee Movie (2007) en Disney’s The Princess and the Frog (2009).

De 69-jarige vrouw is nog steeds actief in de televisiewereld en heeft daarmee haar vermogen tot $ 2,5 miljard weten te krijgen. Maar haar succesvolle carrière zal ook zeker nog niet ten einde zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Oprah (@oprah)