Het is inmiddels alweer bijna drie jaar geleden dat de bekende interieurontwerper Jan des Bouvrie aan de gevolgen van prostaatkanker overleed. Al sinds die tijd staat zijn gigantische landgoed, gelegen in het Noord-Hollandse Naarden, te koop. Zijn weduwe Monique heeft nu de oorspronkelijke vraagprijs van € 10.000.000 verlaagd met € 1.750.000.

Landgoed Jan des Bouvrie in de etalage na overlijden

De Gooise villa van Des Bouvrie is in het verleden vaak het toneel geweest van onder meer verschillende tv-opnamen en zogeheten societyfeestjes. Het stulpje wordt vaak gezien als een soort verlengstuk van zijn ontwerpstudio en showroom in Naarden-Vesting. Nadat de ontwerper op 78-jarige leeftijd overleed, besloot zijn weduwe Monique het grote landgoed in de etalage te zetten.

Landgoed Jan des Bouvrie

Bron: Christie’s International Real Estate

Echter zit er wel een flinke smet op het huis. Het landgoed is namelijk het strijdtoneel was een ingewikkelde juridische strijd. Kinderen van Jan des Bouvrie, uit een ander huwelijk, hadden namelijk beslag laten leggen op de woning. Des Bouvrie had namelijk een paar maanden voor zijn overlijden het testament gewijzigd. Daarin stond dat zijn twee oudste kinderen als erfgenamen waren uitgesloten.

Zij kregen als een soort compensatie wel meerdere legaten – waarbij in het testament een bepaalde som geld aan een persoon wordt toegewezen – in het testament. Zij waren het daar niet mee eens en stapten naar de rechter. De betreffende kinderen werden in de pijnlijke kwestie uiteindelijk in het gelijk gesteld.

Een binnenzwembad, fitnessruimte en landschapstuin

Enfin, hoewel het extravagante landgoed door makelaars werd overladen met superlatieven, werd het zogeheten landgoed Bergerac maar niet verkocht. De villa is daardoor even uit de verkoop gehaald, maar staat nu weer klaar voor een nieuwe eigenaar, middels een nieuwe makelaar. Dit alles met een significante prijsdaling tot gevolg.

Jan des Bouvrie

De villa heeft een woonoppervlakte van in totaal 1300 m². Het pand gelegen aan de Meentweg 6 heeft onder meer de beschikking over een binnenzwembad, fitnessruimte en een landschapstuin. De vraagprijs van het gigantische landgoed is inmiddels gezakt naar € 8.250.000. Voor meer informatie, kijk op de site van de makelaar.