Na ruim 13 jaar heeft Mary de Graaf, de moeder van Marco Borsato, besloten om haar landhuis te verkopen. Terwijl ze het onconventionele pand in 2000 oververkocht voor € 363.024 van haar bloedeigen zoon, hoopt ze nu op een prijs van € 769.000, meldt Bekende Buren.

Moeder van Marco Borsato laat verkoopbord in de tuin nagelen

De Graaf liet er een hypotheek op vestigen van € 575.000, wat bij een geslaagde verkoop een winst van ruim twee ton zal realiseren. In 2020 werd De Graaf opgeschikt door een inbraak in de villa in het Noord-Hollandse Stompetoren, op een paar kilometer vanaf het centrum van Alkmaar, waar Marco zelf verblijft. De villa zou flink overhoop zijn gehaald en de dieven gingen ervandoor met diverse sieraden en kostbare video-apparatuur.

Het duurzame huis – herkenbaar aan het doorlopende dak – werd in 1995 uit de grond gestampt en staat op een ruim perceel van 1.280 m², inclusief een diepe tuin op het zuiden met een rietbedekte blokhut. De hoogtepunten van het interieur zijn de de grote raampartijen, de open haard, de twee openslaande tuindeuren naar de veranda en het vrije uitzicht over de landerijen.

“Gelegen op een geweldige plek met volop privacy om te ontspannen en uit te waaien met zijn vele gezichten in ieder seizoen & weertype waar u schitterende zonsondergangen kunt beleven”, schrijft de makelaar. “En dit allemaal op een paar kilometers vanaf het centrum van Alkmaar en de A-9 richting Schiphol-Amsterdam.”

Verder is er parkeergelegenheid op eigen terrein en vanwege de indeling is het object ook uiterst geschikt voor een combinatie van wonen en werken.

Ook Marco Borsato slaat toe op de vastgoedmarkt

Sinds de verwoestende BOOS-uitzending over de misstanden en het (seksueel) overschrijdend gedrag bij The Voice of Holland  heeft de 57-jarige zanger Marco Borsato uitsluitend radiostilte uitgezonden. De geboren Alkmaarder spraak eerder deze maand echter met zijn portemonnee, toen hij een godsvermogen neerleggende voor een prachtig karakteristiek appartement in de Sint-Josephkerk in de kaasstad.

Volgens Bekende Buren heeft Borsato € 1.250.000 betaald voor één van de negen appartementen in de 100 jaar oude Alkmaarse kerk.