Als u SBS6 zo nu en dan eens aanzet, zal u het niet ontgaan zijn dat er sinds juni een relatief nieuw programma op de zender te zien is: Marcel & Gijs. De twee mannen, Macvel van Roosmalen en Gijs Groenteman, presenteren samen deze dagelijkse talkshow. Maar wat zal het bedrag zijn dat Talpa deze mannen maandelijks voor dit programma betaald?

Wie zijn Marcel & Gijs?

Marcel van Roosmalen werd geboren op 10 februari 1968 in Arnhem. Na het afronden van een opleiding journalistiek verhuisde de man naar Amsterdam, waar hij als journalist en schrijver aan de bak ging. Zijn eerste boek was Op Pad met Pim (2002), maar door de jaren heen heeft hij meer titels geschreven als Wij Weten Heus Wel Hoe Laat Het Is (2006) en Het is nooit leuk als je tegen een boom rijdt (2011).

Ook zijn leven op televisie groeide steeds verder uit. Van verschijningen bij Voetbal Inside tot het meedoen met De Slimste Mens. Sinds 2021 presenteert hij samen met Gijs Groenteman het tv-programma Media Inside op NPO 3.

Gijs Groenteman werd 19 januari 1974 geboren in Amsterdam. Hij is de zoon van journaliste en televisiepresentator Hanneke Groenteman. Na de middelbare school begon Groenteman echter zijn eigen journalistieke carrière, beginnend bij Laat de Leeuw als redacteur. Daarnaast heeft hij verschillende programma’s gepresenteerd op de radio en wist hij het tot de finale te schoppen in De Slimste Mens.

Wat verdienen de mannen met Marcel & Gijs?

Van Roosmalen en Groenteman werken sinds 2021 samen in de tv-wereld en sinds afgelopen juni zijn de twee het televisieprogramma Marcel & Gijs begonnen. Het SBS6 programma wist met de eerste uitzending maar liefst 611.000 kijkers te trekken. Maar wat verdienen de twee met het presenteren van dit tot nu toe succesvolle programma?

Nou, zet u schrap, want met dit programma zouden de mannen per persoon zo’n € 75.000 per maand ontvangen, volgens berichtgeving van de Story. Dat maakt het zeker de moeite waard om elke avond even naar de studio te komen.