Lasse Schöne kennen we als dé vrije trappen koning van de Eredivisie. De Deen, momenteel actief bij NEC, maakte in zijn carrière vooral furore bij Amsterdams trots Ajax en dat heeft hem vanzelfsprekend een behoorlijk zakcentje opgeleverd. De middenvelder heeft dan ook een prachtig landgoed in zijn bezit, te weten een artistiek landgoed in het Noord-Hollandse Aerdenhout, dat hij nu voor een vermogen in de etalage heeft gezet.

Lasse Schöne, Deense vrije trappen koning

Lasse Schöne is door zijn over het algemeen non-materialistische en nuchtere karakter een erg geliefde speler in Nederland, het land waar de Deen al bijna zijn gehele carrière actief is. Hij begon zijn echte actieve carrière in Doetinchem bij De Graafschap nadat hij de jeugd van Lyngby BK in zijn geboorteland en SC Heerenveen had doorlopen , alvorens hij een transfer maakte naar NEC Nijmegen. Daar speelde hij zich in de kijker bij Ajax, dat hem in 2012 in wist te lijven. Uiteindelijk was hij zeven jaar actief voor de Amsterdammers.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lasse Schöne (@lasse.schone)

Schöne – die overigens uitstekend Nederlands spreekt – wordt veelal geroemd vanwege zijn magnifieke vrije trappen. Zijn vrije trappen tegen onder meer Paris Saint-Germain, Feyenoord maar bovenal die tegen Real Madrid in de Champions League in 2019 staan menig voetballiefhebber in het geheugen gegrift.

Schöne zet karakteristiek Aerdenhouts pand in de verkoop

Momenteel is de middenvelder actief voor NEC, de club waar het voor hem allemaal écht begon. De voetballer kocht het pand samen met zijn vriendin Marije Metzlar in 2017 voor € 2,3 miljoen. In 2018 werd het landgoed flink gerenoveerd, maar daar heeft hij maar een jaar van kunnen genieten; in 2019 koos hij namelijk nog voor een avontuur bij Genoa in Italië, dat echter kortstondig was.

Villa Aerdenhout

De sleutels van de woning bleven aan zijn bos, maar daar zal nu dus verandering in komen: het pand staat op Funda te koop voor een kleine € 3,35 miljoen. Daar krijgt u dan wel een riant stulpje op een perceel van 2.597 m² voor met een woonoppervlakte van 396 m², vijf slaapkamers en drie badkamers, met alle benodigde voorzieningen. Bekijk hier de advertentie.