Peter Gillis kijkt niet op van welke brief van de fiscus dan ook, maar ditmaal kan het hem nog eens duur komen te staan. Na een aantal hoge boetes wegens het huisvesten van illegale arbeidsmigranten op zijn vakantieparken, wordt de Massa is Kassa-ster nu verdacht én vervolgd voor belastingfraude.

Heeft Peter Gillis gesjoemeld met de boekhouding?

Gillis voelt de hete adem van de FIOD in zijn nek. Tenminste, dat als hij inderdaad schuldig is aan deze vermeende strafbare feiten.

In 2019 viel de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) binnen op enkele van zijn parken. Ook zijn hoofdkantoor in het Brabantse Asten werd niet overgeslagen. Ze vonden nepgeld en een vuurwapen, maar waar ze echt naar op zoek waren, was de boekhouding. Want daar zou mee geknoeid zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Peter Gillis (@petergillisoostappen)

Uiteindelijk vonden ze het papierwerk en namen ze het mee voor het onderzoek: drie vrachtwagenladingen aan administratie vol. Kennelijk is het doorspitten van alle documenten een ongelofelijk tijdrovende onderneming, want pas nu, ruim vier jaar verder, wordt de oprichter van Oostappen Vakantieparken daadwerkelijk vervolgd wegens fraude bij de fiscus. Dat meldt zakenblad Quote.

“De verdenkingen betreffen het niet juist voeren en bewaren van de administratie, het verstrekken van onjuiste of onvolledige informatie aan de Belastingdienst en het niet (tijdig) doen van aangifte vennootschapsbelasting”, aldus het OM.

Opnames nieuwe seizoen Massa is Kassa

Gillis was niet beschikbaar voor commentaar. Geen verrassing, want destijds onthield hij zich ook van een reactie onder het mom van: ‘ik bemoei me niet met al die negativiteit’. Ondertussen gaan de opnames van het nieuw seizoen van Gillis’ realitysoap Massa is Kassa gewoon door. Volgens een woordvoerder van Talpa, producent van de show, is dit geen garantie voor een nieuw seizoen. “Pas na de uitspraak van de rechter nemen we een beslissing over een mogelijk vervolg van de serie”, vertelt hij tegen RTL Boulevard.