De Marokkaans-Amerikaanse rapper French Montana gaat afscheid nemen van zijn prachtige landgoed in Californië. De artiest had de idyllische villa in 2020 verworven voor een bedrag van $ 8.425.000. Nu, drie jaar later, hoopt hij meer dan het dubbele ervoor te krijgen: $ 22.750.000.

Rapper French Montana verkoopt zijn karakteristieke landgoed

Het landgoed van Karim Kharbouch, zoals de echte naam van de rapper luidt, is gelegen in Hidden Hills in Californië, ten noorden van Los Angeles. Om verder te specificeren: de riante woning ligt in de chique wijk Ashley Ridge op een perceel van liefst 5660 m². De weelderige villa, met zeven slaapkamers en negen badkamers, strekt zich uit over 1500 m² daarvan.

French Montana Villa

De villa is na aanschaf volledig gerenoveerd door de rapper. Met hulp van architectenbureau Iqosa zijn de ruimtes heringericht met kalkstenen vloeren en op maat gemaakte eiken balkenplafonds. Ook wat betreft de luxe voorzieningen heeft de rapper niets te klagen. De villa is namelijk uitgerust met een keuken met roestvrijstalen Viking-apparatuur, een bar, een basketbalveld, een bioscoop en een wijnkelder.

Villa French Montana Californië

De master bedroom heeft een dubbele open haard, een zithoek en twee grote kleedkamers. De tuin, toegankelijk vanuit de ruime woonkamer van 372 m² via glazen deuren, heeft een prachtig zwembad, een spa en een buitenkeuken. Het imposante stulpje is volgens The New York Times dus vanaf nu op te halen voor een vraagprijs van $ 22.750.000, waarmee Kharbouch dus zeker $ 13 miljoen winst hoopt te behalen.

De carrière van French Montana

Kharbouch is een Marokkaans-Amerikaans artiest. De 38-jarige werd geboren in de Marokkaanse stad Casablanca, waarna hij op zijn 13e naar New York verhuisde waar hij als illegale migrant moest zien te overleven. In 2007 startte hij een succesvolle carrière als rapper. Hij is momenteel de meest gestreamde Afrikaanse artiest.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door French Montana (@frenchmontana)

Hij richtte de labels Coke Boys Records en Cocaine City Records op en boekte succes met megahits als “No Stylist” met Drake en “Unforgettable”, welke meer dan 1 miljard keer gestreamd is. Op Spotify heeft de rapper zo’n 18 miljoen maandelijkse luisteraars per maand. In december 2019 bracht hij zijn meest succesvolle album tot nu toe genaamd “Montana” uit. Het album bereikte binnen 10 dagen een gouden status.

Zoals tegenwoordig elke rapper is de geboren Marokkaan ook het mikpunt van wat controverse geweest. Hij wordt mede-verantwoordelijk gehouden voor een schietpartij in een restaurant in Miami, waar hij tijdens de schietpartij een videoclip opnam. Eén van de slachtoffers eist onder meer $ 50.000 schadevergoeding van de artiest. Mocht Kharbouch zijn woning verkopen, zal het tenietdoen van dat openstaande bedrag een formaliteit zijn, zo is de verwachting.