Een trouwring hét symbool van het huwelijk, maar aangezien het een relatief klein object is, is het geen verrassing dat er weleens een verloren gaat. Zo overkwam dat ook een Amerikaanse vrouw die haar trouwring in een meer in Californië liet vallen. Gelukkig was er een duiker in de buurt om ‘m terug te brengen naar het oppervlak.

Duiker herenigd vrouw met haar kostbare trouwring

In Dubai biedt de diepzeepolitie ondersteuning aan mensen die kostbare spullen in het water laten vallen, zoals een paar weken geleden het geval was, terwijl inwoners van de staat Californië moeten hopen dat ‘Meermin Mike’ in de buurt is. Deze YouTuber maakt video’s waarin hij spullen van de bodem afraapt en mensen herenigt met verloren spullen.

Hoewel hij dus wel vaker duikt was de trouwring terugvinden een lastige opgave, want naar eigen zeggen was het zijn “diepste duik tot nu toe”. “Bijna onmiddellijk nadat ik de bodem van het meer had bereikt, besefte ik hoe moeilijk de zoektocht zou worden”, schrijft Mike. “Het slib had het gebied onmiddellijk vertroebeld en ik had bijna geen zicht.”

Zonder resultaat keerde hij terug naar het oppervlakte om een beter plan te bedenken. Omdat hij ongeveer 15 meter diep zat kon hij niet in een keer naar boven, vanwege de het drukverschil, dus moest hij elke keer een veiligheidsstop inlassen. “Toen we eenmaal een nieuw spelplan hadden bedacht, volgde ik de ankerlijn terug naar 14 meter en begon opnieuw te zoeken.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Merman Mike (@merman_mike)

Speld in een hooiberg

Gewapend met een metaaldetector verdween hij opnieuw in het diepe meer. “Nadat ik een paar stokjes en blikken uit het dikke slib had getrokken, haalde ik eindelijk wat ik dacht dat een andere dop van een fles of een treklipje zou zijn, maar in plaats daarvan keek ik naar een gigantische diamant! Het was de trouwring!”

Hij kon in eerste instantie zijn ogen amper geloven, omdat het als een speld in een hooiberg zoeken was. “Na het doen van wat leek op de langste veiligheidsstop ooit, Ik kon eindelijk Jennie’s trouwring teruggeven aan haar!”

Daarna dook hij nog eenmaal naar beneden om de rest van de spullen die hij vond mee te nemen, waaronder een Oakley-zonnebril en een telefoon. Benieuwd naar de beelden? Check dan de video hieronder.