Een zeer “zeldzame en zeer verzamelbare roadster”, gemaakt door het Special Vehicle Operations-team van Jaguar Land Rover, zal over enkele dagen afgehamerd worden. We hebben het hier over een tot 200 exemplaren gelimiteerde Jaguar F-type Project 7 in de kleur British Racing Green.

Veiling van Jaguar F-Type Project 7

De Jaguar F-Type Project 7 werd uitgebracht als eerbetoon aan de legendarische D-Type racewagen van Jaguar, die in de jaren 50′ grote successen boekte. Het is een zeer gewilde sportwagen voor verzamelaars geworden. Aanstaande woensdag gaat Collecting Cars er eentje veilen.

De Project 7, genoemd naar de zeven Le Mans-overwinningen van Jaguar, werd in eerste instantie onthuld op Goodwood in 2014. Vervolgens werd het model ontwikkeld tot een iets meer conventionele tweezits sportwagen, die werd ontworpen door Jaguar’s Special Vehicle Operations ( SVO) divisie als een moderne interpretatie van de iconische D-Type, gericht op zowel regelrechte prestaties als betrokkenheid van de bestuurder.

Dit exemplaar is uitgevoerd in British Racing Green met kenmerkende witte rondellen en een witte horizontale streep op de motorkap en de ‘Project 7’-letters. Hij staat op een set 20-inch lichtmetalen velgen met gele remklauwen, koolstofkeramische remmen en Continental-banden, terwijl de cabine bekleed is zwart leer en afgewerkt met witte stiksels, zoals diamantstiksel op de stoelen, deurpanelen en de koolstofvezelinleg.

De Project 7 heeft een onderscheidend en agressief ontwerp met aerodynamische verbeteringen, een unieke voorbumper, een grote achterspoiler en een vaste achtervleugel.  Onder de motorkap wordt de F-TYPE Project 7 aangedreven door een supercharged 5,0-liter V8-motor, die ongeveer 575 pk en een koppel van 516 Nm koppel produceert.

De auto kan staat garant voor indrukwekkende prestatiecijfers. Zo is de Britse bolide in staat om binnen slechts ongeveer 3,8 seconden van 0 naar 100 km/h te accelereren, met een topsnelheid van ongeveer 300 km/h. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de lichtgewicht materialen en componenten, waaronder een koolstofvezel frontsplitter, achterdiffusor en zijskirts, om de algehele prestaties en handling te verbeteren.

“Met slechts één nieuwe eigenaar, zou deze Project 7 een prachtig middelpunt worden in de stal van elke merkliefhebber en belooft hij indruk te maken met zijn stormachtige prestaties”, aldus de aanbieding. De verkoop wordt vergezeld van het boekenpakket van de eigenaar, een certificaat van echtheid, een schaalmodel van de auto en twee Project 7-helmen.

Op woensdag 2 augustus 19:44 zal de veiling aflopen. Op het moment van schrijven is het hoogste bod € 130.000. Boven het uiteindelijk hoogste bod komt nog een koperspremie van 6.0%.