Fatbikes nemen langzamerhand het straatbeeld in Nederland over. Hoewel Nederland bekend staat om zijn uitstekende fietsinfrastructuur en het platte landschap, hebben fatbikes alsnog een ferme aantrekkingskracht op bepaalde fietsliefhebbers vanwege hun veelzijdigheid. Daarnaast wil het oog natuurlijk ook wat.

Opmars van de fatbikes

In de afgelopen jaren heeft de populariteit van fatbikes een aanzienlijke groei doorgemaakt in de fietswereld. Deze robuuste en avontuurlijke tweewielers hebben zich ontpopt tot de perfecte metgezel voor fietsers. Op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en avontuur zijn er een aantal voorlopers, zoals STOER Bikes van Joeri en Thomas Visser.

Het is gebleken dat Nederlanders bereid zijn om te investeren in een e-bike, maar tegelijkertijd willen we niet allemaal op dezelfde fiets rijden. Daarom zijn er fietsmerken die buiten de buiten de gebaande paden treden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door STOER (@stoerbikes)

Uit die expeditie is de fatbike geboren. Dit type fiets, met banden van meestal tussen 3,8 en 5 inch, heeft een reeks voordelen ten opzichte van traditionele fietsen. Zo verbeteren dikkere banden de tractie en stabiliteit, terwijl het ook nog eens comfortabeler rijdt. Bovendien voegt het een avontuurlijk en vermakelijk element toe aan de doorgaans doorsnee ritten.

Filesofie van STOER Bikes

STOER Bikes is een toonaangevend merk dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige fatbikes die geschikt zijn voor elk terrein. Hoewel ze uitermate geschikt zijn om off-road te gaan, bestaat de klantenkring voornamelijk uit hippe stedelingen die zonder zweet-uitbrekingen relatief korte afstanden afleggen.

Stoer Bikes-03

Zonder teleur te stellen, want STOER Bikes heeft kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Robuuste frames, hoogwaardige componenten en zorgvuldig vakmanschap zorgen ervoor dat de fietsen bestand zijn tegen de meest veelvoorkomende obstakels van de stedelijke jungle.

“Elektrische fatbikes zijn meer dan een hype, ze zijn een manier van leven en een blik op de toekomst van het fietsen”, schrijft het fietsenmerk. “Gebaseerd op de rijke fietscultuur in Nederland, is STOER Bikes erop gericht om de fatbike industrie te hervormen met hun duurzame fatbikes van hoge kwaliteit die een aanvulling vormen op het huidige fietsaanbod en een perfecte vervanging zijn voor vervuilende scooters.”

Topmodel van de Nederlandse fietsfabrikant

Zo heeft Stoer Bikes de ‘STOER Ultimate S1’ gepresenteerd. Dit model wordt aangeprezen als “de eerste kettingloze fatbike” en dankzij de Belt drive is ‘ie zo onderhoudsvriendelijk als maar kan. Net zoals bij alle andere fatbikes (en e-bikes) is de maximale snelheid begrenst op 25 kilometer per uur en de actieradius ligt tussen de 60 tot 100 kilometer, afhankelijk van de (weer-)omstandigheden.

Stoer Bikes

Er zit een GPS-systeem op die gekoppeld kan worden aan een app. Terwijl u plaatsneemt op het comfortabele, leren zadel en de fiets opstart zullen de sterke LED-lichten geactiveerd worden en de Bafang 48v 250w motor tot leven komen. De hydraulische remmen zullen tot slot garanderen dat de fatbike altijd op tijd tot stilstand worden gebracht. Wel zo fijn voor u en uw bijrijder op het achterzitje.

Interesse in een proefrit? Die kunt u inplannen bij één van de meer dan 20 verschillende punten verspreid over heel Nederland die zijn aangesloten bij STOER Bikes. De STOER Ultimate S1 is op te pikken voor € 3.450. Niet helemaal uw ding? Blijf nog even hangen! In Q4 van 2023 komt de fietsenfabrikant namelijk met twee nieuwe modellen: een instapmodel voor onder de € 3.000 en een fiets met een lage instap. Bieden zullen uitgerust worden riemaandrijving, evenals een aantal technische vernieuwingen. Stay tuned!