Hollywood-acteurs krijgen over het algemeen behoorlijk goed betaald. Voor een filmrol kunnen ze al gauw een paar miljoen verdienen, vooral als ze al een grotere naam hebben op het witte doek. Maar welke acteurs verdienen op dit moment het beste en wat krijgen ze dan? Hier een top 5 van de bestverdienende Hollywood-acteurs op basis van wat ze met één film hebben verdiend.

5. Dwayne ’the Rock’ Johnson

Dwayne Johnson

De wereldberoemde man die bekend staat als ’the Rock’ ging van worstelaar naar extreem geliefde filmster. Dat hij geliefd is, is ook zeker wel in zijn loonstrookje terug te zien. In de nieuwe DC-film Black Adam, die in oktober 2022 uitkwam, speelt de grote man de hoofdrol. Dwayne ’the Rock’ Johnson heeft wel $ 22,5 miljoen, omgerekend € 21 miljoen, ontvangen om Black Adam te spelen. Maar dat is niet alles: daarnaast zou hij ook nog extra verdienen door de film te promoten op zijn sociale media.

4. Brad Pitt

Brad Pitt

Ook Brad Pitt heeft een nieuwe filmrol te pakken waar hij flink wat geld mee binnen harkt. Hoe de nieuwe film gaat heten waar de wereldberoemde acteur een rol in speelt, is nog niet helemaal duidelijk. Wel weten we dat het een Formule 1-drama gaat worden, en de acteur wel $ 30 miljoen (€ 28 miljoen) voor zijn rol vangt. Dat heeft de ervaren ster goed voor elkaar.

3. Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio

Killers of the Flower Moon. Dat is hoe de nieuwe film heet waar milieuactivist Leonardo DiCaprio een rol in speelt. En niet zomaar een rol. De Titanic-acteur weet voor deze film namelijk ook $ 30 miljoen – wederom € 28 miljoen – te verdienen. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over de moorden op de Osage-stam in de jaren ’20, die werd benoemd als eerste grote moordzaak van de FBI. In mei van 2023 zal de film op het witte doek verschijnen.

2. Will Smith

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Will Smith (@willsmith)

De getalenteerde man die bekend staat om veel enorme titels – van Men in Black tot Suicide Squad – heeft nu weer een nieuwe filmrol te pakken. Dat terwijl hij vorig jaar nog volop negatief in het nieuws was, aangezien hij Chris Rock een pak rammel had gegeven tijdens de spraakmakend Oscars.

De nieuwe film waar hij in speelt heet Emancipation en gaat over een slaaf die de plantage in Louisiana ontvlucht. De ‘Fresh Prince of Bel-Air’ heeft voor deze rol wel $ 35 miljoen, omgerekend € 32,7 miljoen, ontvangen.

1. Tom Cruise

Tom Cruise

Top Gun-hoofdrolspeler is terug voor een vervolg van de bijna 37 jaar oude film. Top Gun Maverick, die in 2022 uitkwam, zou Tom Cruise ‘maar’ $ 13 miljoen hebben opgeleverd. Echter was er in het contract afgesproken dat de acteur een deel van de opbrengsten van de nieuwe film zou ontvangen. Dit maakte zijn salaris wel $ 100 miljoen (€ 93,4 miljoen)! Hiermee is de wereldberoemde Amerikaan de best betaalde acteur van het jaar.