Een Nederlander in België heeft zich flink misdragen. De 34-jarige dakloze wilde optimaal profiteren van het mooie weer, maar had naast een huis ook geen vaartuig tot zijn beschikking. Dus besloot hij er een te jatten. Volgens de rechtmatige eigenaar, de 44-jarige Christoph Selderslagh, heeft de dief een ravage aangericht op zijn boot.

Nederlander steelt boot in België en richt ravage aan

Tot overmaat van ramp betreft het een gloednieuwe boot. Dat speelt natuurlijk ook een grote rol in het hoge schadebedrag van ruim € 21.000. Hoe de Nederlander de boot is binnengedrongen, is nog onduidelijk.

Hoewel Selderslagh in eerste instantie niet door had dat zijn boot gestolen was, werd hij ingelicht door een vriend die vlakbij zijn sloep in de Remytoren, ten noorden van Leuven, verbleef. “Hij zei me dat mijn boot verdwenen was”, vertelt hij aan Belgische media. “Ik keek even rond. En nog geen 300 meter verder zag ik de boot ronddobberen met een man aan boord.”

Hij sprak de man vervolgens aan, maar die deed alsof zijn neus bloedde en zei dat hij de boot aan het schoonmaken is. Toen is de vriend van de eigenaar aan boord gegaan en is de politie van Leuven ingelicht. Zijn namen de man mee naar het bureau.

Vermoedelijk onder invloed van alchohol

Alles wijst erop dat de man te diep in het glaasje heeft gekeken. Niet alleen vermoedde Selderslagh al dat de man onder invloed was, hij zou ook zijn hele voorraad bier opgedronken hebben. Ook zou hij eten hebben klaargemaakt, elektrische kabels doorgesneden en geprobeerd de motor te starten. Dat laatste was tevergeefs. En dat is maar goed ook. In het proces beschadigde hij het fornuis en maakt hij heel wat rommel.

Het parket is op de hoogte gesteld van de situatie. Zie alle foto’s van de ravage op de website van Leuven Actueel.