Een Rolls-Royce-chauffeur heeft het voorrecht om te werken met een exclusieve klantenkring die bestaat uit de meest veeleisende en verfijnde individuen ter wereld. Dit betekent dat u niet alleen een bekwame chauffeur moet zijn, maar ook uitstekende communicatie- en relatievaardigheden moet hebben. Maar hoe wordt iemand chauffeur bij de gerenommeerde Britse automaker?

In dienst bij Rolls-Royce

Om een Rolls-Royce-chauffeur te worden, moet u een grondige opleiding en training ondergaan. Het merk legt de nadruk op het waarborgen van de hoogste normen en verwacht dat chauffeurs een uitgebreide kennis hebben van de technische aspecten en de functionaliteiten van de voertuigen. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan professioneel gedrag, etiquette en vaardigheden omtrent klantenservice. Rolls-Royce streeft naar niets minder dan perfectie en dit weerspiegelt zich in de training.

Rolls-Royce

Het vermogen om discretie te bewaren, zich aan te passen aan de persoonlijke voorkeuren van de klant en een intuïtief begrip te hebben van hun behoeften is van onschatbare waarde in deze branche. Allemaal onderdelen van de eisen die Rolls-Royce stelt aan hun kandidaten.

Als chauffeur bij Rolls-Royce wordt van u verwacht dat u de voertuigen beheerst en zorgt dat de klant op de meest comfortabele manier van A naar B wordt vervoerd.

White Glove Programme

Om te zorgen dat niets aan toeval wordt overgelaten, lanceerde Rolls-Royce in 2013 het zogenoemde White Glove-chauffeurstrainingsprogramma.

Dit exclusieve driedaagse programma leert chauffeurs alles wat ze moeten weten over het merk Rolls-Royce. Het leert chauffeurs rijetiquette en best practices om de exclusieve ‘magic carpet ride’ van het merk te leveren aan hun werkgevers. Ook de de champagnestop komt aan bod. Dit is een remtechniek die ervoor zorgt dat er geen enkele druppel champagne door de passagiers wordt gemorst tijdens het remmen.