De sportschool is de plek om uw fitheid op peil te houden en tegelijkertijd te zorgen dat u jonger lijkt dan u daadwerkelijk bent  Sommigen kiezen er echter voor om via plastische chirurgie hun ideaalbeeld te kunnen creëren. Deze man neemt het nog een stapje verder: hij spendeert jaarlijks miljoenen om jong te kunnen blijven.

$ 2 miljoen per jaar om ‘jong te blijven’

Bryan Johnson is een Amerikaanse man van 45 jaar. Hij heeft alles op alles gezet om er weer uit te zien en te voelen alsof hij 20 is. Hoe pakt hij dit aan? Nou, hij geeft $ 2 miljoen per jaar uit om een zeer intensief en experimenteel medisch programma op te zetten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bryan Johnson (@bryanjohnson_)

Het programma, wat hij heeft omgedoopt tot Project Blueprint, zou hem de fitheid en longcapaciteit van een 18-jarige hebben gegeven. Hij werkt samen met een team van maar liefst 30 doktoren om terug in de tijd te kunnen keren en weer jong te zijn. Zij houden elk deel van zijn lichaam en conditie bij om te zien of het programma doet wat het moet doen.

Uiteraard is het omkeren van de biologische leeftijd niet iets wat zomaar gedaan kon worden, anders zouden we allemaal permanent 18 zijn, daarom traint Johnson elke dag minstens een uur, inclusief drie intensieve trainingen per week. Ook heeft de Amerikaan een strikt veganistisch dieet van maar 1.977 calorieën per dag.

Een fitnessapparaat dat ‘20.000 sit-ups’ per halfuur doet

U hoort het goed: de man staat niet de hele dag in de sportschool, maar hij ligt bijvoorbeeld op een stoel en laat een apparaat het werk voor hem verrichten. Ze hebben namelijk een speciale fitnessmachine ontwikkeld die tot wel 20.000 sit-ups per 30 minuten kan realiseren.

Doet het lichaam dan ook echt de sit-ups? Nee. Johnson hoeft enkel op een ligstoel plaats te nemen met een band om zijn middel. Dit apparaat doet dan zijn werk, wat Johnson als volgt omschrijft: “Het voelt alsof het je hele maag naar buiten trekt. Het is alsof je het eruit scheurt.” Dat komt wel aardig overeen met hoe een sit-up normaal gesproken voelt.

@_bryan_johnson_This machine is the equivalent of 20k sit-ups in 30 mins. Full protocol on my profile♬ original sound – Bryan Johnson

Volgens Bloomberg moet Johnson elke maand talloze medische ingrepen ondergaan, waarvan sommige behoorlijk extreem en pijnlijk zijn. Maar is dit programma effectief of gooit Johnson zijn geld weg aan niets? Zijn doctoren zeggen dat uit zijn tests blijkt dat hij zijn totale biologische leeftijd met minstens vijf jaar heeft teruggebracht.

Daarnaast is de man met zijn extreme levensstijl extreem gezond voor zijn leeftijd. Hoe heftig en extreem zijn routines ook zijn, het lijkt in ieder geval langzaam te gaan doen wat hij wil. Dus, als u het ervoor over heeft om jarenlang elke dag voor uren aan zo’n apparaat te liggen en op de voet gevolgd te worden door doktoren, dan kunt u nu terug gaan naar uw jeugd.