Het is momenteel één van de meest gewilde sportwagens die er bestaan: de Ferrari 250 GT LWB Berlinetta ‘Tour de France’ met carrosserie van Zagato. Door zijn exclusiviteit is dit exemplaar zeer begeerd. Wereldwijd zijn er immers maar drie van gemaakt. Eén daarvan zal binnenkort onder de hamer belanden bij veilinghuis RM Sotheby’s.

Ferrari 250 GTLWB Berlinetta, het meest gewilde model ter wereld?

De bijzondere Ferrari zal in augustus 2023 worden geveild. Niet alleen maakt de exclusiviteit dit voertuig uniek, ook de staat waarin hij verkeert is op zijn zachtst gezegd bijzonder te noemen. Hij is zowel van binnen als van buiten volledig gerestaureerd. Van deze Zagato-uitvoering zijn er zoals gezegd maar drie gemaakt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RM Sotheby’s (@rmsothebys)

Zagato is een beroemde naam in Italië. Het bedrijf werd in 1919 opgericht en tekende toen niet alleen auto’s, maar produceerde ook de carrosserie. Ze werkten meerdere keren samen met Ferrari, zoals rondom deze 250 GT LWB Berlinetta. Daarvan liet Enzo Ferrari er 77 produceren. Uiteindelijk werden en hiervan vijf afgeleverd met een carrosserie van Zagato.

De carrosserie van Zagato is zeer kenmerkend. Zo is het dak rondom de bestuurder en bijrijder iets verhoogd, waardoor deze meer ruimte hebben. Dat werd uiteindelijk bij drie van de vijf Zagato-versies toegepast waaronder bij dit binnenkort te koop staande exemplaar. Het voertuig werd in 1957 gebouwd en heeft meegedaan aan verschillende wegraces, waaronder de befaamde Mille Miglia, een endurancerace in Italië die 24 keer georganiseerd werd tussen 1927 en 1957. Vorig jaar werd de Ferrari middels een Strother MacMinn Most Elegant Sports Car Award nog uitgeroepen tot meest elegante sportwagen ter wereld.

Besloten veiling

De veiling zal verlopen middels veilinghuis RM Sotheby’s, waar geïnteresseerden tegen de tijd een bod kunnen plaatsen. Zij kunnen echt niet van elkaar zien wie hoeveel biedt. Momenteel staat de auto in Californië, maar mensen van overal ter wereld kunnen zich melden. De wagen heeft momenteel een waarde van gemiddeld € 2,5 miljoen, en dat is dan ook het verwachte opbrengstbedrag.