De Ferrari F8 Tributo is net zo goed een verzamelobject als een auto. Zuinig omgaan met dit soort apparaten zou eigenlijk voor zich moeten spreken. Daar heeft WhistlinDiesel echter kennelijk geen kennis van genomen. De populaire YouTuber, die een naam voor zichzelf heeft gemaakt met gedurfde stunts en wilde custom builds, is namelijk verantwoordelijk voor het afbranden van dit kostbare model uit Italië.

Amerikaanse YouTuber rijdt met peperdure Ferrari door een maïsveld

Als onderdeel van een serie waarin hij de duurzaamheid van de Ferrari F8 test, reed de 25-jarige YouTuber naar Waco, een plaatje in de Amerikaanse staat Texas. Hij nam plaats in de felrode sportwagen en koos ervoor om ‘m te onderwerpen aan een ritje door een uitgestrekt maïsveld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door WHISTLINDIESEL (@whistlindiesel)

De middenmotor had aanvankelijk geen moeite om door een weg te banen door het ongebruikelijk terrein waar het absoluut niet voor bestemd is, totdat er ineen vlammen uit de achterkant schoten. Hij aarzelt geen seconde en zet de keramische remschijven aan het werk. Echter was het kwaad al geschiet, want in enkele seconden verspreidde het vuur zich over de hele carrosserie.

5,7 miljoen abonnees

WhistlinDiesel en zijn team probeerden de vlammen nog te doven, maar tevergeefs. Ook de brandweerlieden, die enkele minuten later ter plaatse arriveerden, konden niets voor beiden auto’s betekenen. Behalve de dure supercar gingen ook het busje en de uitrusting van de filmploeg verloren in de vlammenzee. Maar gezien het YouTuber-kanaal 5,7 miljoen abonnees hoeven we geen medelijden met ze te hebben. Dat geld hebben ze zo weer terugverdiend.

“Tot mijn spijt moet ik iedereen meedelen dat mijn Ferrari F8 van $ 400.000 en een gehuurde minivan met slechts 8.000 kilometer op de teller onlangs zijn afgebrand tot een hoop as”, schrijft de YouTuber. “Dit was een compleet ongeval en ik was oorspronkelijk van plan nog zoveel meer dingen met de auto te filmen, maar dit was een geweldige les om nog meer gekke dingen te doen voordat je auto in brand vliegt. Het is maar een kras! Wij komen terug, Ferrari…”