Miljonairs worden op verschillende manieren rijk. De één heeft een gat in de markt ontdekt en werkt hard aan zijn bedrijf, de ander wint de loterij. In de meeste gevallen komt er ook een beetje geluk bij kijken. Dat geluk overkwam graffitikunstenaar David Choe, die ineens multimiljonair werd dankzij het social-mediabedrijf Facebook.

David Choe maakte muurschilderingen op Facebook-kantoor

Het begon allemaal in 2005. Sean Parker, die op dat moment president was geworden van de toen nog jonge start-up Facebook, ontdekte de graffitikunstenaar, ex-journalist en acteur David Choe (bekend van Netflix-serie Beef). Hij besloot de artiest in te huren om muurschilderingen te maken op het hoofdkantoor van Facebook in Silicon Valley.

Choe was toentertijd geen fan van de social mediaplatformen en verafschuwde zowel MySpace als Facebook. Toch stemde de graffitikunstenaar ermee in om de schilderingen te maken. Dit wilde hij doen voor $ 60.000. “Mijn prijzen gingen steeds hoger en ik dacht: ‘Ja, ik bedoel, als je wilt dat ik het hele gebouw schilder, wordt het 60, weet je, 60.000′,” vertelde hij in een interview met Howard Stern.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DAVID CHOE (@davidchoe)

Graffitikunstenaar en multi-miljonair

Sean Parker stemde ermee in, maar gaf David Choe de optie om tussen contant geld en aandelen in het bedrijf te kiezen. Hier twijfelde Choe eerst nog over, gezien de aandelen een riskante keuze zouden zijn. Er was altijd de kans dat hij dit bedrag zou verliezen als de aandelen niets meer waard zouden zijn. Toch koos Choe voor de aandelen.

Dit bleek een geweldige keuze. Een aantal jaar later, in 2012, werden de aandelen namelijk $ 38 per deel waard, wat zijn bedrag deed stijgen tot $ 200.000.000. Dit maakte David Choe een bonafide multi-miljonair.

De rijke kunstenaar gaf zijn rijkdommen op een unieke manier uit. Zo vond Choe in 2014 bijvoorbeeld een schoenendoos in zijn kamer waar hij $ 100.000 in had gestopt. Dit besloot de creatieve man weg te geven via een uitgebreide, landelijke speurtocht. Naast het geld omvatte de prijs een vlucht naar LA om het geld op te eisen en een op maat gemaakt schilderij van Choe zelf.