De spierwitte 25th Anniversary Lamborghini Countach symboliseert de luxe levensstijl van Jordan Belfort (gespeeld door Leonardo DiCaprio) in de succesfilm The Wolf of Wall Street. Twee exemplaren werden gebruikt, waarbij er in de film één sneuvelt. De andere niet gesneuvelde Countach wordt binnenkort geveild bij veilinghuis RM Sotheby’s. Naar verwachting zal het historische stukje Italiaanse autotechniek een som van zo’n € 2 miljoen opleveren.

The Wolf of Wall Street, een groot commercieel succes

The Wolf of Wallstreet geldt als één van de meest succesvolle films aller tijden. De film belicht het decadente leven van Jordan Belfort, een effectenmakelaar in New York City, en zijn bedrijf Stratton Oakmont. Belfort hield zich veelvuldig bezig met ongebreidelde corruptie en fraude op Wall Street, de mondiale beursstraat, wat uiteindelijk zijn ondergang betekende.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RM Sotheby’s (@rmsothebys)

De film werd een enorm succes, met een brutowinst van $ 406,9 miljoen wereldwijd tijdens de eerste theatrale run. Daarnaast werd het cinematografische werk genomineerd voor verschillende awards, zoals de beste film, beste regisseur, best bewerkte scenario, beste acteur (voor DiCaprio) en beste mannelijke bijrol (voor Jonah Hill).

Spierwitte Lamborghini Countach belandt binnenkort onder de hamer

In de film wordt gebruik gemaakt van twee Lamborghini Countachs, welke de extravagante levensstijl van Belfort accentueren. Om precies te zijn gaat het om de 25th Anniversary Countach uit 1988, waarvan er in totaal 650 gemaakt zijn – waarvan 23 afgewerkt in Bianco Polo, zoals de auto in de film. De wagen werd geproduceerd naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van de Italiaanse autofabrikant. Horacio Pagani, die later Pagani Automobili oprichtte, voerde de stylingupdates uit, met herziene voor- en achterbumpers en luchtinlaten achter de deuren.

Lamborghini Countach

Die update kreeg veel kritiek; volgens sommigen toonde de Countach op deze manier teveel gelijkenissen met de Ferrari Testarossa. Buiten dat is het misschien wel de snelste versie van de Countach die ooit gefabriceerd is met een acceleratie van 100 km/u vanuit stilstand in 4,7 seconden en een topsnelheid van 300 km/u.

Het voertuig, dat nog steeds de nummerplaat uit de film (VKY 722 New York) heeft, zal in december te bewonderen zijn tijdens de RM Sotheby’s Auction in New York, alwaar hij onder de hamer zal gaan. Naar verwachting levert de Countach een bedrag tussen de $ 1,5 miljoen en $ 2 miljoen op. “Een iconisch voorbeeld dat de nalatenschappen van Lamborghini en Hollywood met elkaar verweven en dient als een embleem voor meerdere generaties”, zo valt te lezen op de site van RM Sotheby’s.