Het verliezen van waardevolle accessoires blijft een veelvoorkomend fenomeen. Duikers vinden continu sieraden zoals ringen en kettingen, maar ook horloges en andere dierbare spullen van mensen, tijdens een tochtje onderwater. Maar deze Australische man ontdekte wel iets heel bijzonders: op de bodem van de oceaan waar hij aan het duiken was, kwam hij een Rolex tegen.

Rolex vijf jaar onder water, nog steeds functioneel

We weten allemaal dat aan de kwaliteit van een Rolex niet te twijfelen valt. Maar wat Australische surfer en duiker Matt Cuddihy overkwam, valt bijna niet te geloven. Als hij er weer eens op uit gaat om te duiken in de Stille Oceaan, vindt hij een waardevol object: Een Rolex Submariner, die aan zijn uiterlijk te zien er ongetwijfeld al heel lang ligt. Cuddihy neemt het horloge mee.

Wonder boven wonder blijkt het horloge nog te werken! Hij merkt op dat het uurwerk ongeveer vijf jaar op de zeebodem moet hebben gelegen. Uiteraard wist Cuddihy dat de Rolex een eigenaar moest hebben, dus gebruikte hij zijn platform op Instagram om te zien of iemand het horloge zou herkennen. Vele social mediaplatformen pakte het nieuws op en verspreidde de foto van de Rolex over de hele wereld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Matt Cuddihy (@mattcuddihy)

Na een lange tijd wachten hadden ze beet! Cuddihy had de wettige eigenaar van het horloge gevonden en via het serienummer geverifieerd dat het horloge van hem was. Het bleek een avonturier te zijn genaamd Ric. De man was ontzettend dankbaar dat het horloge teruggevonden was, omdat het een emotionele waarde voor hem had.

Ric had het horloge in 1971 van zijn vader gehad. Maar de avontuurlijke man had, na het horloge 48 jaar lang in bezit te hebben gehad, het uurwerk verloren in de wateren rond Australië, denkend dat hij het nooit meer terug zou vinden.