Luuk de Jong – geboren op 27 augustus 1990 – tekende afgelopen jaar een contract tot medio 2025 bij PSV Eindhoven. Zijn tweede periode bij de Eredivisionist loopt vooralsnog voorspoedig; gisteren won PSV de Champions League-play-offs met een overtuigende 4-1 overwinning op Sturm Graz. Ook in zijn privé-leven maakt hij stappen, zoals door een woning te kopen in Eindhoven.

Voetballoopbaan van Luuk de Jong

De Jong begon zijn professionele voetbalcarrière bij De Graafschap, maar zijn doorbraak vond plaats bij FC Twente, waar hij hielp de Eredivisie-titel van 2010-2011 te winnen. Daarna verkaste hij naar Borussia Mönchengladbach in de Bundesliga, voordat hij terugkeerde naar Nederland om PSV Eindhoven te versterken. Bij PSV won hij opnieuw de Eredivisie en zijn prestaties leidden tot een transfer van € 15 miljoen naar Sevilla FC, waar hij een doorslaggevende rol speelde in het binnenhalen van UEFA Europa League-titel van 2019-2020.

Luuk de Jong

In 2021 maakte hij een opvallende stap naar FC Barcelona op huurbasis. Dit jaar keerde hij echt terug naar Nederland om zich wederom aan te sluiten bij PSV. Daar zal hij ongetwijfeld nog wel een tijdje blijven, want de in Zwitserland geboren Nederland heeft een kast van een huis gekocht in Eindhoven.

Nieuwe thuisbasis van De Jong en zijn gezin

Luuk de Jong is de best betaalde speler van de club, waardoor hij het voor het uitkiezen heeft op de vastgoedmarkt. Hij heeft besloten € 1,77 miljoen stuk te slaan op een stijlvol ingericht pand in Eindhoven. Dé perfecte plek voor Luuk, zijn partner Lizanne van Zutven en hun zoontje.

De woning heeft een ruime leefruimte van 301 vierkante meter, met in totaal zes slaapkamers en vier badkamers, verdeeld over drie woonlagen, plus een souterrain.  Verder is de villa omhuld door mooie aangelegde tuinen en verrijkt met twee terrassen, waarvan er één overdekt is. Volgens Voetballershuizen bezit de profvoetballer ook nog een appartement in Amstelveen.