We gaan even terug naar 2012. Het is het jaar waarin we afscheid moesten nemen van de legendarische Whitney Houston, het jaar waarin Mark Rutte aan zijn tweede ambtstermijn als minister-president begint en het jaar waarin Spanje zich aan de hand van Xavi Hernández, Iker Casillas en Xabi Alonso weet te kronen tot Europees Kampioen. Maar er gebeurde meer in 2012, zoals het onderstaande bizarre verhaal over een Qatarese sjeik die $ 31,5 miljoen wilde neerleggen voor twee appartementen in New York, maar om een bijzondere reden werd geweigerd.

Miljonairsaanbod van Qatarese miljardair voor twee appartementen geweigerd vanwege teveel kinderen

In 2012 deed sjeik Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani een bod van maar liefst $ 31,5 miljoen op een paar Fifth Avenue-appartementen aan de 907 Fifth Ave. op 72nd Street middenin de wijk Manhattan, naast het Central Park. De appartementen waren eigendom van de in 2011 overleden kunstschilderes Huguette Clark. Maar volgens de NY Post werd het bod van de Qatarese sjeik afgewezen. Dat was voornamelijk vanwege zijn vijftien kinderen, twee vrouwen en zijn enorme entourage, waaronder een aantal beveiligers.

Daarnaast waren er zorgen over waar het geld van de rijke koninklijke familie vandaan kwam en over zijn diplomatieke onschendbaarheid. Hij is namelijk een neef van de Qatarese heerser, en zou zo niet verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor wat daar zou kunnen gebeuren. Overigens was die $ 31,5 miljoen bijna $ 500.000 meer dan de originele vraagprijs.

De koninklijke familie was van plan drie extra appartementen in het gebouw te kopen om een ​​mega-kamer met 40 kamers te creëren. Het coöperatiebestuur van het gebouw weigerde daarop zijn aanbod nadat bekend was geworden dat hij van plan was de twee appartementen op de achtste verdieping van $ 19 miljoen en $ 12 miljoen te breken om meer ruimte te creëeren die meer zou passen bij hun status en levensstijl.

Met hun project zou de familie de rust en stilte van het vooroorlogse gebouw verstoren. Het gebouw had een galerij van 11 meter hoog met plafonds van 3 meter hoog en originele visgraatvloeren. Huguette Clark, een fervent poppenverzamelaar, bewaarde haar poppencollectie ter waarde van $ 3 miljoen in deze huizen, die later werden ingepakt en elders opgeslagen.

Qatarese sjeik wijst ander appartement af omdat deze te weinig liften zou hebben

Overigens is de sjeik niet helemaal rein in dezen. Terwijl hij voor een ander appartement aan het kijken was, kreeg hij een luxe penthouse ter waarde van liefst $ 100 miljoen aangeboden op One57, één van de meest prestigieuze wolkenkrabbers van de stad. Dat appartement weigerde hij echter omdat het slechts twee kleine liften was. Volgens de sjeik was dat simpelweg te weinig voor zijn twee vrouwen, vijftien kinderen, groep managers en groep bewapende beveiligers.

Vervolgens richtte hij zijn pijlen op een woning van 21.000 m² aan East 71st Street met vijf verdiepingen, een ontvangsthal en een jacuzzi voor zijn grote gezin van zeventien voor een vrij bescheiden $ 47 miljoen. Dit werd een deal.