Actrice Kristen Stewart heeft de rol als Bella Swan in de filmhit Twilight voor altijd vereeuwigd. Dat bewijst een Saoedische prins, die maar liefst $ 500.000 spendeerde om een kwartiertje met de actrice door te brengen. De twee ontmoetten elkaar kort in 2013 in Madison Square Garden in New York.

Bella Swan, gespeeld door Kristen Stewart, steelt de harten in film Twilight

Twilight is een romantische filmserie, gebaseerd op de boekenreeks van Stephenie Meyer. Wereldwijd heeft de serie liefst $ 3,4 miljard opgeleverd. De serie vertelt het verhaal uit het perspectief van Isabella “Bella” Swan, een tiener die na te zijn verhuisd naar Forks verliefd wordt op een vampier genaamd Edward Cullen. De serie is een van de populairste series voor jonge lezers en Bella Swan, gespeeld door Kristen Stewart, stiel wereldwijd de harten. En ook die van een Saoedische prins.

De nogal welvarende koninklijke besloot namelijk zeker $ 500.000 in contanten aan de actrice te schenken om een kwartier met Stewart door te brengen. Dit alles liep via filmmagnaat Harvey Weinstein, die het nieuws tegenwoordig om wat minder leuke dingen haalt. Hij beschreef hoe hij haar overhaalde om een ​​aanbod van “een prins uit het Midden-Oosten te accepteren, die een grote bijdrage zou leveren aan de Sandy-hulpactie als ze met hem zou praten”. Toen Weinstein het idee voorstelde, vroeg Stewart: “Hoe veel?”, waarna een akkoord van $ 500.000 werd kwam. Dat is dus $ 33.333 per doorgebrachte minuut.

Volgens de prins zou het de bedoeling zijn dat de $ 500.000 volledig aan het goede doel geschonken zou worden, in dit geval naar de getroffenen van orkaan Sandy die in 2012 aan wal kwam in New York City.

De ontmoeting

Weinstein nam contact op met de prins, die een bedrag voorstelde, dat meneer Weinstein prompt verhoogde tot $ 500.000. Het geld zou vooraf contant geleverd zijn.

Zodoende werd een ontmoeting tussen de twee geregeld, welke plaatsvond in Madison Square Garden te New York. Volgens Weinstein was het een win-win situatie: een fan zou zijn favoriete actrice vermoeden, de actrice zou waardering en aanbidding krijgen én er zou een donatie van liefst $ 500.000 ten goede komen aan de slachtoffers van orkaan Sandy.