In de Nederlandse entertainmentwereld is de naam Ivo Niehe al tientallen jaren een heus begrip. Als televisiepionier, presentator, producent en interviewer heeft de 77-jarige een indrukwekkende carrière opgebouwd. Of zoals hij zelf zou zeggen: “Een belachelijk groot succes.”. Hij is inmiddels – na 40 jaar – gestopt met zijn TV Show en kortgeleden besloot hij zijn woning in Amsterdam-Zuid te koop te zetten.

Televisie-legende Ivo Niehe

Ivo Niehe werd geboren op 31 mei 1946 te Amsterdam. Al op jonge leeftijd ontwikkelde hij een passie voor theater en media. Na het afronden van zijn studie aan de Universiteit van Amsterdam, begon hij muzieknummers op te nemen, maar zijn carrière zou een drastische ommezwaai maken. Hij bleek een neusje te hebben voor nieuwswaardige producten, wat de deuren zou openen naar zijn latere succes op televisie.

Na een interview op de radio werd hij ontdekt door talentscout Pierre Dam. Niehe viel op vanwege zijn verbale kwaliteiten; het leverde hem een baan op bij TROS. Aanvankelijk ging hij aan de slag als omroeper, maar hij groeide uit tot hoofd amusement bij de publieke omroep.

In 1980 werd zijn droom werkelijkheid. De Amsterdammer mocht voor het eerst een praatprogramma presenteren, genaamd TROS TV Show. Dit was jarenlang een van de meest bekeken televisieprogramma’s in Nederland en Vlaanderen, met ruim een miljoen kijkers per aflevering. De show stond garant voor een unieke mix tussen van interviews, muziekoptredens, sketches en internationale gasten. Met zijn unieke interviewstijl en kenmerkende stem wist Niehe al snel een groot publiek aan zich te binden.

In 2022 besloot Niehe een eind te breinen aan zijn carrière. Hoewel hij op de buis bleef met ‘Ivo op Zondag’, wilde hij langzaamaan afbouwen. Maar Niehe weet niet van ophouden. “Iedereen zegt dat ik op mijn leeftijd moet gaan genieten, maar genieten is voor mij iets maken waar ik blij van word”, vertelde hij aan Plus Magazine. “Mensen zien vrije tijd als de grootste verrukking. Maar we zijn er eigenlijk niet voor gemaakt. Onze kinderen kennen mij niet anders dan dat ik ‘aan de slag’ ben.”

Amsterdams grachtenpand in de etalage

De tijd die hij miste tijdens het opgroeien van zijn nageslachten, omdat hij voor werk vaak in het buitenland zat, probeert hij nu in te halen. Zoals door samen naar Ajax te gaan. Speciaal voor zijn kinderen verhuisde hij naar Amsterdam, aangezien die in de hoofdstad wonen.

Foto: Christie’s International Real Estate

Volgens Bekende Buren heeft Niehe zijn schitterende pand in Amsterdam-Zuid in de stille verkoop gezet. Hij kocht de woning in 2008 voor een bedrag van € 3 miljoen en hoopt hij een flinke klapper te maken. De woning staat namelijk te koop bij Christie’s International Real Estate met een vraagprijs van € 6,7 miljoen.

Foto: Christie’s International Real Estate

Overigens heeft hij geen haast, want hiernaast bezit hij ook nog een woning in Blaricum met vier verdiepingen en 525 vierkante meter aan woonoppervlak.