Miljardair Tom Ford heeft weer toegeslagen op de luxe vastgoedmarkt. Ditmaal heeft hij zichzelf verrijkt met een schitterend landhuis in een van de meest exclusieve plaatsen in de Verenigde Staten, namelijk The Hamptons.

Nieuw pand van miljardair Tom Ford

Estée Lauder, na L’Oréal het grootste cosmeticabedrijf ter wereld, betaalde afgelopen jaar $ 2,8 miljard om modemerk Tom Ford over te nemen. De gelijknamige eigenaar werd in één klap miljardair en heeft al een aantal kansen gegrepen om zijn nieuwe geld te spenderen. Waaronder een chique landhuis in het exclusieve The Hamptons, nadat hij ongeveer driekwart jaar geleden al $ 51 miljoen betaalde voor een herenhuis in Palm Beach, Florida, in een off-market transactie.

The Wall Street Journal meldt dat Ford de $ 52 miljoen betaalde mediaproducent David Zander. $ 3 miljoen goedkoper dan aanvankelijk, want het landhuis stond oorspronkelijk op de markt voor $ 55 miljoen. Het is bovendien een landgoed een geschiedenis, want in precies dit landhuis spendeerde wijlen Jacqueline Kennedy Onassis, ex-vrouw van president John F. Kennedy, haar zomers in haar jeugdjaren.

Genesteld te midden van een perceel van 2,8 hectare, op slechts een steenworp afstand van de Atlantische Oceaan, werd het nieuw verworven object van Ford in 1917 gebouwd. Het onlangs gerestaureerde pand met meerdere gebouwen wordt gemarkeerd door een hoofdwoning met acht slaapkamers en 790 m2 aan leefruimte met hoge openslaande ramen en balken op de plafonds.

Riant gastenverblijf en poolhouse

Er is ook een gastenverblijf met twee slaapkamers, een conciërgewoning, een poolhouse en een garage voor drie auto’s met een werkplaats, plus een aangelegd terrein met weelderige gazons, volwassen bomen en een bloemenweide. Hetzelfde geldt overigens voor de omliggende woningen, want ieder huis in deze buurt is state-of-the-art.

The Hamptons is een verzamelnaam voor een groep pittoreske en exclusieve badplaatsen op het oostelijke uiteinde van Long Island in de staat New York. Deze gemeenschappen staan bekend om hun prachtige stranden, luxe woningen, high-end winkels, uitstekende restaurants en levendige culturele scene.