Meestal liggen woonboten afgemeerd aan een kade, maar er zijn wel degelijk uitzonderingen hierop. Zo heeft Robbert Jan Meerpoel, oprichter van Surla Houseboats, een 15 meter lange woonboot (Surla 15), een “varende villa op het water”, aangeboden op Funda.

“Een waar toevluchtsoord op het water”

De Surla 15 is volgens het bedrijf niet alleen de grootste uit de vloot, maar ook meteen het paradepaardje. “Een heerlijk groot en ruim schip, geschikt voor vele inrichtingen en gebruiksmogelijkheden”, meent Meerpoel. De varende woonboot is ontworpen voor “intensief en permanent recreatief gebruik”.

varende villa

De boonboot samen met een Riva Aquarama

Ondanks de afmetingen en het gewicht, is het schip eenvoudig te manoeuvreren en door de slimme indeling, ruime opbouw, grote schuifpuien en twee terrassen aan voor- en achterzijde is er veel ruimte.

Eén van de drie terrassen

De grootste houseboat van de Surla-vloot heeft een woonoppervlak van ruim 51 m², vloerverwarming en biedt voldoende accommodatie en vertier aan 4 tot 6 personen. Vanuit de zitkamer met open keuken, inclusief vaatwasser, prachtig uitzicht over het water naar buiten via drie grote schuifpuien en het buitenleven komt tot zijn volledig tot haar recht dankzij het voor-, achter-, en dakterras. Hetzelfde geldt voor de buitendouche.

Er zijn twee prettige slaapkamers met ruimte voor een tweepersoonsbed, plus er is nog een extra ruimte die ingericht kan worden met een stapelbed of kan dienen als werkkamer. “De indeling kan naar eigen wens worden aangepast.”

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel

Bij het bouwen van hun woonboten houdt Surla zich aan hun missie; duurzaamheid. Zo is ook dit exemplaar 100% zelfvoorzienend en ecologisch verantwoord. Op het dak liggen acht zonnepanelen en is er volop gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout en onderhoudsvrije kunststof schuifpuien. Hierdoor wordt de woonboot één met de natuur.

varende villa

Surla heeft via Engel & Völkers een advertentie laten plaatsen op Funda. Bovendien staat niet alleen de Surla 15 in de etalage, ook twee andere woonboten zijn gereed voor een nieuwe eigenaar.

Keuze uit 3 verschillende woonboten:

Surla 15: netto excl. 21% BTW € 335.000.
Surla 12: netto excl. 21% BTW € 290.000.
Surla 10: netto excl. 21% BTW € 280.000.