Jachten komen in alle vormen en maten, dus uiteraard ook in allerlei prijsklassen. Hoewel de meeste jachten wel voor minimaal een paar miljoen weggaan, zullen ze niet zo snel zo duur zijn als deze duurste jacht ter wereld.

Duurste jacht ter wereld

Het zal u niet verbazen dat de duurste jacht ter wereld door de Duitse jachtbouwer Lürssen is gemaakt. ‘Lady Jorgia‘, de naam van dit fenomenale jacht, is 115,1 meter lang en 18,21 meter breed. Lady Jorgia werd in 2021 gebouwd, echter had deze toen de naam Ahpo. Het jacht werd toen in eigen huis verkocht door Moran Yacht & Ship, sindsdien is ze omgedoopt tot Lady Jorgia.

Haar topsnelheid is 18,0 kn en ze heeft een maximaal bereik van 8500,0 nm bij het navigeren op kruissnelheid. Haar kracht is afkomstig van een MTU-dieselmotor. Lürssen heeft plaats gemaakt op dit jacht voor 16 gasten verdeeld over acht vertrekken. Daarnaast kunnen er 36 bemanningsleden mee aan boord.

De indrukwekkende Lady Jorgia

Het exterieur van het jacht is een adembenemende verschijning, met haar indrukwekkende lengte en bijzondere, hypermoderne vormen die het jacht doen lijken als een futuristisch ruimteschip. “We hebben duizenden materialen, verschillende houtsoorten, verschillende soorten GVK, verf, aluminium, kabelgoten en ook in het interieur zoveel verschillende soorten steen, hout, tapijten, parelmoer en behang, het is ongelooflijk, en ik denk dat het niet te tellen is”, zegt Tanja Peters, de projectmanager van Lürssen, in een interview met Boat International.

Lürssen

Foto: Lürssen

Ook over het interieur valt niet te twisten. Iedere kamer is uitgewerkt met een oog voor detail. Van de indrukwekkende lampen en kroonluchters tot aan de kleurencombinaties van het meubulair: er is aan alles gedacht bij het maken van het jacht. Panoramische uitzichten, luxe en comfortabele zetels, maar ook een eigen zwembad en spa met natuurthema. Daarnaast mag de grote strandclub met een sit-up bar en lounge aan het water niet worden vergeten. Heeft u even geen zin om buiten te zijn? Dan is er zelfs een 12-persoonsbioscoop aanwezig aan boord.

Als u dat nog niet impressief genoeg vindt, is er zelfs een fitnessruimte evenals een commerciële helikopterplatform. Een tweede jacht als de Lady Jorgia zult u niet snel meer vinden!

Het jacht wordt op dit moment voor charter beheerd door Edminston en is momenteel te huur vanaf € 2.600.000 per week.

Lürssen

Foto: Lürssen