Zo nu en dan heeft iedereen wel eens trek in een maaltijd van McDonald’s. Of het nu de McChicken, de Big Mac of zelfs de McPlant is, kennelijk kunnen we er geen genoeg van krijgen. Zelfs met de hogere menuprijzen blijft het etablissement razend populair. Dat heeft zich geresulteerd in een enorme omzetstijging voor het bedrijf.

Winst van McDonald’s verdubbeld

De CEO van het fastfoodbedrijf, Chris Kempczinski, heeft laten weten dat de omzet van McDonald’s flink is gestegen. Zo is de totale omzet in het tweede kwartaal van 2023 met wel 14 % gestegen, tot een bedrag van maar liefst $ 6,5 miljard. Ze hebben hiermee de verwachtingen flink verslagen, gezien analisten eerst uitgingen van $ 6,3 miljard. De omzetgroei was wereldwijd ongeveer hetzelfde, met een gemiddelde van 11,7 %.  Maar naast de vestigingen in de Verenigde Staten, deden vooral de restaurants in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en China goede zaken.

Naast een omzetstijging van 14 % is de winst vrijwel verdubbeld. Zo verdiende McDonald’s vorig jaar $ 1,2 miljard, maar dat is nu in het tweede kwartaal al $ 2,3 miljard. Daarmee kwam de aangepaste winst per aandeel uit op $ 3,17, wat een stijging van 24 % is. Er werd rekening gehouden met $ 2,79. Ook de koers van het aandeel van McDonald’s lijkt gestegen te zijn.

Verder gaf het Amerikaanse fastfoodbedrijf tijdens dit kwartaal maar liefst $ 18 miljoen uit aan de herstructurering van het bedrijf.

McDonald’s Nederland

Dat McDonald’s in Nederland populair is, weten we ondertussen allemaal. Maar ook in ons kleine kikkerlandje blijft de fastfoodketen winsten boeken. Zo sprak Quote aan het begin van het jaar over de eigenaar van twaalf McDonald’s-franchisefilialen in Amsterdam, die in 2021 al een omzetstijging van ruim 10 % zag, van € 30 miljoen naar € 33,5 miljoen. Hoewel de omzet en winst van 2022 niet bekend zijn, zal het ons niets verbazen als deze wederom flinke stijgingen heeft gezien.

Zo zien we maar weer: De hele wereld staat ondanks alles toch nog te popelen om een gefrituurde hap bij de iconische gele ‘M’. En hoewel nieuwe inschattingen nog niet bekend zijn, kunnen we er wel vanuit gaan dat die stijging nog niet afgelopen is.