Sommige ouders geven hun kinderen als huwelijkscadeau een mooie reis, of een mooie decoratie voor in hun eerste huis. Maar wat geeft u aan uw kind als u de rijkste man van India bent? Een volledig ingericht herenhuis natuurlijk.

Rijkste man van India geeft huis aan dochter als huwelijksgeschenk

Mukesh Ambani, geboren op 19 april 1957, is de rijkste man van India. Forbes schat zijn vermogen momenteel op $ 88,9 miljard. Daarmee heeft hij zichzelf en zijn vrouw voorzien van een prachtig ‘huis’ met maar liefst 27 verdiepingen. Dit pand heeft hem ook maar liefst $ 4,8 miljard gekost. Toch vond hij het belangrijk dat ook zijn kinderen kunnen genieten van het luxe leven. Als huwelijksgeschenk kocht Ambani voor zijn oudste dochter namelijk een adembenemend herenhuis met uitzicht op zee.

Een herenhuis aan zee met ‘diamantthema’

Het landgoed ‘Gulita’ is gelegen in Mumbai, aan de westkust van India. Het huis is opgebouwd met verschillende indrukwekkende design-elementen, zoals de drie glazen ruimtes met diamantthema, die de woning van het ‘normale’ onderscheiden.

Via de fenomenale ruime entree stapt u als het ware in een sprookje. Dit pand beschikt over 4.645 m² verdeeld over vijf verdiepingen en drie kelders. De eerste kelder bestaat uit een grasveld geflankeerd door open waterpartijen. Verder beschikt de woning over een grote slaapkamer, twee kinderkamers voor haar tweeling, verschillende lounges, dienstvertrekken en hoewel niet bevestigd, een feestzaal voor spraakmakende soirees.

Helaas zijn er weinig beelden van de woning beschikbaar, gezien de miljardairsfamilie veel beveiliging heeft en niet veel vrijgeeft over hun leven. Over veel details in de woning is dus niets bekend. Toch wordt er vastgesteld dat het huis extravagant is ingericht met designvloeren, muren vol kunstwerken, prachtige bloemstukken op tafelsen op maat gemaakte meubels onder de meest indrukwekkende kroonluchters.

De woning heeft een prijskaartje van maar liefst $ 75 miljoen, waarmee het pand gemiddeld $ 1.500 per vierkante meter moet kosten. Dát is nog eens een huwelijkscadeau.