Dat drie Haagse stukadoors het in zich hebben om het te kunnen schoppen tot nationale helden, dat heeft Goldband wel bewezen. In sneltreinvaart wisten ze de harten van Nederlandse muziekluisteraars en festivalgangers te veroveren en ondertussen zijn ze een van de meest gevraagde artiestenacts des lands.

Opkomst van de Haagse popsensatie Goldband

In de afgelopen jaren heeft de Nederlandse muziekindustrie een aantal opmerkelijke doorbraken gezien, waarvan het succes van Goldband er ongetwijfeld bovenuit steekt.

De Nederlandse band bestaat uit drie ex-stukadoors uit Den Haag: Boaz Kok, Karel Gerlach en Milo Driesse. Ze kennen elkaar dan ook van de bouw. Gerlach is de eerste die interesse had om muziek te maken. Hoewel hij eigenlijk techno-dj wilde worden, gaf hij toch de voorkeur aan een uniekere benadering en schakelde hij de hulp in van Kok en Driesse. Goldband, een verwijzing naar hun vorige beroep, was geboren

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Goldband (@goldbandnl)

In 2018 bracht het drietal hun debuutsingle ‘Uber Uber’ uit. Deze single sloeg meteen aan bij het publiek en zette de toon voor het succes dat zou volgen. Momenteel heeft de band op Spotify maandelijks zo’n 2,3 miljoen luisteraars en hun meest geluisterde nummer, ‘Stiekem’ (samen met Maan, de vriend van frontman Gerlach), heeft op het moment van schrijven meer dan 46 miljoen streams.

Ondertussen heeft de Haagse bands reeks andere nummers uitgebracht, zoals Witte Was en Noodgeval, die allemaal goed werden ontvangen door zowel critici als fans. De hits worden platgebrand op radiostations en streamingplatforms, maar ook op festivals hoeft u niet raar op te kijken als u de kenmerkende stijl hoort galmen.

Halve ton

In 2022 sloten ze hun eerste volwaardige festivalseizoen succesvol af, terwijl ze staan te popelen om te beginnen aan de volgende. De band is een heus begrip geworden, maar als u dat niet geloofd, dan spreken de cijfers voor zich. Om Goldband te boeken moet u minimaal € 50.000 betalen. Voor dat bedrag komen de drie Hagenezen een uur uur lang de tent verbouwen. Dat is evenveel als BLØF, Racoon en DI-RECT!