Tijdens zijn optredens, als hij komt opdagen, draagt de Nigeriaanse Burna Boy (32) steevast blinkende sieraden. Ook zijn horloge zit bezaaid met edelstenen. De gevierde artiest is namelijk de rechtmatige eigenaar van een Audemars Piguet Royal Oak Offshore, met 1330 geslepen diamanten en contrasteert met zwarte accenten.

Opkomst van Burna Boy

De nummers van Grammy-winnende zanger Damini Ogulu, beter bekend als Burna Boy, worden helemaal grijs gedraaid. Als een relatieve nieuwkomer heeft de zanger zich gevestigd als een van de meest opvallende en invloedrijke artiesten van zijn generatie. Met zijn kenmerkende mix van afrobeats, dancehall, reggae en rap heeft de Nigeriaanse superster niet alleen de harten van fans over de hele wereld veroverd, maar heeft hij ook de Afrikaanse muziek naar nieuwe hoogten gestuwd.

De appel valt niet ver van de boom, want Burna Boy groeide op in een muzikale omgeving: zijn grootvader was een beroemde Nigeriaanse muzikant en componist, genaamd Benson Idonije. Al op jonge leeftijd vertoonde Burna Boy een sterke interesse in muziek en begon hij met rappen en zingen, maar in 2012 vond zijn doorbraak plaats. In dat jaar werd Like to Party uitgebracht, een nummer dat een hit werd in zijn thuisland.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door INSANE LUXURY (@insaneluxurylife)

Zeven jaar later, in 2019, vindt zijn internationale doorbraak plaats, met zijn album African Giant uit 2019. Het album, dat hits bevatte zoals Anybody en Gbona, kreeg lovende recensies en verdiende hem een Grammy-nominatie voor Best World Music Album.

Horlogecollectie van de Nigeriaanse hitartiest

Burna Boy heeft niet alleen muzikale successen behaald, maar hij heeft ook een diepgaande invloed gehad op de muziekindustrie en zijn leven compleet getransformeerd. Vroeger had hij weinig te besteden, dat is nu wel anders. Niet iedereen kan zomaar een paar ton neerleggen voor een met 1330 geslepen diamanten bezaaide Royal Oak Offshore (ref. 26423BC.ZZ.2100BC.01) van het Zwitserse horlogemerk Audemars Piguet.

Hoewel hij ook nog meer dan drie horloges bezit van Richard Mille, willen we ons vooral focussen op zijn AP. Het uurwerk van Burna Boy is een automatisch uurwerk van 43 mm met een wit-diamanten wijzerplaats, een transparante achterkant en een een witgouden 18k vouwsluiting. De prijzen variëren nogal, maar dit model kost al gauw meer dan $ 400.000.

Audemars Piguet Royal Oak-01