De allereerste Chevrolet Corvette Z06 2023 is op een veiling van veilinghuis Barrett-Jackson voor een absoluut recordbedrag afgehamerd op het drukbevolkte podium in Scottsdale, Arizona. Weliswaar werd een Chevy Corvette L88 Coupé uit 1967 in 2014 afgehamerd voor $ 3,85 miljoen, maar we hebben hier te maken met een spiksplinternieuwe wagen.

Chevrolet Corvette Z06

Deze specifieke Corvette Z06 VIN 001 is niet alleen de eerste 2023-versie, maar is tevens voorzien van het 70th Anniversary Edition-pakkt. Dit houdt in dat ‘ie wordt geleverd met speciale tweekleurige stoelen van keramiekleer met suède inzetstukken, een suède stuurwiel en een speciale set bagage voorzien van een jubileumlogo. Evenals een unieke set wielen, samen met rode remklauwen, een achterbumperbeschermer en een kofferdeksel.

Het winnende bod voor de VIN001 2023 Corvette Z06 was afkomstig van Rick Hendrick, oprichter en CEO van Hendrick Companies en NASCAR-teameigenaar. Hendrick was ook de winnende bieder van de eerste Corvette C8 Stingray met middenmotor in 2020, met een hamerprijs van $ 3,0 miljoen. De totale opbrengst van deze sportwagen gaan naar Operation Homefront, een nationale non-profitorganisatie die zich richt op het bouwen van sterke, stabiele en veilige families van oud-militairen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Barrett-Jackson (@barrett_jackson)

Krachtbron van de 2023-editie

De nieuwe Corvette Z06 uit 2023 pronkt met een atmosferische 5,5-liter LT6 V8 met 670 pk (500 kilowatt) en een koppel van 623 Newton meter koppel. “Zijn 670 pk maakt hem de krachtigste atmosferische V8 die in productie is.” Daarmee accelereert ‘ie van 0 naar 100 km/h in 2,6 tellen op weg naar de topsnelheid van 330 km/h.

Chevrolet heeft aangekondigd dat de variant zal beginnen bij $ 90.000 (€ 80.000) en heeft dealers gewaarschuwd voor het vragen van exorbitante toeslagen voor de felbegeerde sportwagen.

Corvette