Het is uitverkoop bij huize Bob. Eerder dit jaar werd zijn buitengewoon kunstzinnige miljoenenappartement in Amsterdam te koop gezet moet ook zijn woonboot eraan geloven. Dat vertelt hij in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van televisieshow ‘Beste Zangers’.

Woonboot van Douwe Bob

Met pijn is zijn hart heeft hij besloten de woonboot aan te bieden. Volgens hem is het simpelweg niet handig met een kleine. Of in Douwe’s geval: twee dochters en een zoon bij drie verschillende vrouwen. “Het is levensgevaarlijk”, zegt hij tegen RTL Boulevard. “Hij (zijn zoon, red) begint nu al te lopen en ik merk met kruipen dat ‘ie ineens weg is. Als hij straks gaat lopen… ik ben nu al alles aan het afzetten. Het is gewoon niet handig.” Daarom zoekt hij een nieuwe eigenaar voor zijn paleisje.

Eerder dit jaar werd er ook al aandacht gevestigd op zijn woonboot. Ter ere van het Eurovisie Songfestival werd zijn Amsterdamse woonboot exclusief via Booking.com aangeboden als B&B.

Woonboot Douwe Bob

De vooroorlogse woonboot dateert uit het jaar 1936 en ligt op een uitstekende locatie, namelijk het NSM-eiland op 10 minuten rijden van het centraal station. Met 320 vierkante meter en heeft 11 kamers is het zeker woonboot-begrippen enorm. Ook hoeft de volgende bewoner niet in te leveren op luxe. Zo is de oorspronkelijke machinekamer van de boot is getransformeerd tot een spa met een bubbelbad en sauna.

Douwe Bob-02

Het Amsterdamse woonpaleis van Douwe Bob stond aanvankelijk te koop voor € 1.275.000, maar Bob wist € 290.000 af te dingen en de transactie af te ronden op ‘slechts’ € 1.050.000 af. Eigenaren van woonboten betalen daarnaast nog jaarlijks liggeld. In het geval van de boot van de Nederlandse artiest zou het om zo’m € 1.650 gaan. Houd daar dus rekening mee.

Tot op heden hebben we geen advertentie kunnen vinden, maar zodra die binnen is wordt het artikel aangepast.